Glas Javnosti

Novak me je izlupao kao bubnjeve

Tenis
Autor: Glas Javnosti

Bivši prvi reket Endi Rodik: "Izgledao sam kao malo dete na terenu". Amerikanac, koji će u narednim periodu raditi kao analitičar na pomenutom kanalu, prisetio se trenutka kada je shvatio da ovo više nije tenis koji je on igrao.

- Pričamo o trojici najboljih u istoriji. Ponestaje nam superlativa i prideva da objasnimo kako je neverovatno igrati na nivou na kojim oni to rade tako dugo - rekao je Rodik i dodao:

- Kada pogledate Pita Samprasa, on bi osvojio jedan Grend slem ili dva u sezoni, ali bi opet izgubio u nekoj trećoj ili četvrtoj rundi. Ovi momci prolaze u polufinale svaki put. To je ludo - rekao je Rodik.

Lindzi Devenport je pitala Rodika da li je mislio da Đoković može do ovakve cifre Grend slemova 2012. godine kada je imao svega pet.

- Mislim da niko ne može da predvidi da će neko sa pet Grend slemova doći do 20, ali ću vam ispričati jednu priču. Sećam se Olimpijskih igara 2012. godine. Sastao sam se sa Novakom u drugoj rundi. Osećao sam se odlično, osvojio sam nekoliko turnira pre Igara, a Novak je neko protiv kojeg sam imao dobar odnos pobeda i poraza do tog trenutka. Međutim, Novak me je izlupao kao bubnjeve. Bio sam kao dete na terenu. Osećao sam da sam igrao dobro, servirao sam solidno, ali me je on isprašio - istakao je Endi i nastavio:

- Tada sam verovatno prvi put shvatio da ova igra postaje drugačija nego kada sam je ja igrao. Ovi momci trenutno igraju tenis sa druge planete - izjavio je slavni američki teniser.

Inače, Rodik se ubrzo posle Olimpijskih igara povukao iz tenisa, tačnije odmah US opena 2012. u 30. godini života.

Izvor: B92

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR