Glas Javnosti

NEMOGUĆE JE REĆI DA NOVAK NIJE NAJBOLJI NA SVETU! Čuveni trener poredio dvojicu tenisera i prednost dao Đokoviću

Tenis
Autor: Glas javnosti

Poznati teniski trener Patrik Muratoglu priznaje da Karlos Alkaraz radi neke veoma impresivne stvari, ali i primećuje da je Novak Đoković i dalje "najbolji na svetu".

Novak Đoković (35) je sezonu 2023. započeo osvajanjem svoje 22. grend slem titule na Australijan openu. Potom nije mogao da igra na mastersima u Americi, jer mu tamošnje valsti nisu dozvolile ulazak zbog toga što nije vakcinisan protiv kovida.

To je iskoristio Karlos Alkaraz koji je posle trijumfa na mastersu u Indijan Velsu 20. marta zauzeo prvo mesto na ATP listi. Ovog ponedeljka, Đoković se vratio na poziciju koja mu pripada, pošto mladi Španac nije uspeo da odbrani titulu na mastersu u Majamiju.

- Najbolji teniser na svetu je svetski broj 1, a to je Novak Đoković! Ako Alkaraz sutra bude broj 1, možemo reći da je to Alkaraz. Mislim da je Karlos ponovo neverovatan igrač i ne sumnjam da će biti broj 1. U godinama koje slede - rekao je Patrik Muratoglu i zaključio:

- Trenutno, nemoguće je reći da Novak nije najbolji!

U videu koji je postavio na društvenim mrežama, Muratoglu objašnjava zašto Novak Đoković nema veću bodovnu prednost u odnosu na rivale.



- Novak nije mogao da igra mnoge turnire zbog toga što nije vakcinisan, ali i dalje je tehnički broj jedan. Novak će verovatno biti GOAT. On je momak koji osvaja slemove već 15 godina. Pojavio se u vreme kada su Rafa i Rodžer osvajali bukvalno sve. Došao je, bio je u stanju da pobeđuje obojicu i postane prvi.

Francuski teniski stručnjak lepo je govorio i o Karlosu Alarazu.

- Mislim da je Karlos impresivniji od Novaka u smislu tenisa koji igra. Ima veliku snagu, fizički je vrlo eksplozivan. Ima meku ruku. Razumem da ljudi već sada žele da stave Karlosa na vrh, ali on još nije tu - zaključio je Muratoglu.

Patrik Muratoglu osnovao je tenisku akademiju u Parizu 1996. godine i ona je jedna od najpoznatijih u svetu. Radio je sa velikim imenima muškog i ženskog tenisa, trenirao veličine kao što su Serena Vilijams, Koko Gof, Simona Halep, Anastasija Pavljučenkova, ili Markos Bagdatis, Grigor Dimitrov, Žeremi Šardi, Stefanos Cicipas, Holger Rune.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR