Glas Javnosti

KRENULA HAPŠENJA PO MELBURNU! Teniserki naređeno da napusti Australiju

Tenis
Autor: Glas javnosti

Granična policija Australije privela je danas češku teniserku Renatu Voračovu i naložila joj da napusti zemlju, objavio je lokalni portal "Ejdž".

Čehinja je nesmetano ušla u Australiju iako nije vakcinisana, a vizu je dobila zbog toga što je u proteklih šest meseci preležala koronavirus.

Po istom osnovu vizu je dobio i Novak Đoković, koji je priveden već na aerodromu. Voračova je do danas nesmetano igrala na turniru u Melburnu, da bi posle skandala sa Đokovićem bila uhapšena i sprovedena u karantin u kome se nalazi i najbolji teniser sveta, prenosi Fonet.

Granična policija je saopštila da joj je, kao i Đokoviću, poništena viza, a za sada nije poznato da li će se i ona žaliti. U saopštenju se navodi da policija traži još jednog tenisera koji je dobio vizu takođe zbog preležanog kovida, ali njegovo ime nije navedeno.

Teniska federacija Australije i Ministarstvo zdravlja savezne države Viktorija odobravaju vize onima koji nisu vakcinisani, ali su preležali koronavirus u proteklih šest meseci, dok federalna vlada to ne dopušta.

Zbog toga je sada nastao haos koji će rešavati sud, a pravni stručnjaci u Australiji smatraju da je napravljeno dosta propusta i da nije jasno ko je za šta nadležan, ako su neki teniseri ušli u zemlju, a neki nisu, iako su imali isti osnov za dobijanje vize. BONUS VIDEO: Otac napadnute tinejdžerke o kobnoj večeri i zbog čega su svi ogorčeni na migrante

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR