Glas Javnosti

KOLIKO BOLA I TUGE U JEDNOJ FOTOGRAFIJI! Jelena Dokić podelila emotivan trenutak sa svima i izazvala brojne reakcije (FOTO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Nekadašnja teniserka reprezentacije Jugoslavije Jelena Dokić je odlučila da podeli fotografiju koja je imala ogroman broj reakcija na društvenim mrežama. Za svetski dan mentalnog zdravlja Jelena Dokić je odlučila da se priseti svog najtežeg dela života. 

Objavila je fotografiju od pre 21 godine sa US opena koja ima posebnu važnost za nju. 

"Ova fotografija me uvek rastuži i donese određeni bol. Nastala je tokom perioda mog života kada sam imala depresiju, anksioznost i posttraumatski stresni poremećaj. Samo par godina kasnije, umalo sam oduzela sebi život. A danas sam u potpuno drugom svetu. Nakon što sam uspela da se izborim sa svim privatnim izazovima i da izađem na drugu stranu, znam kako je važno da si u konstantnom kontaktu sa ostalim ljudima oko sebe. A znam i da nisu svi dovoljno srećni da imaju takvu mogućnost. Zato je danas jako važno da se podigne svest o mentalnom zdravlju i problemima", napisala je, između ostalog, Jelena Dokić. 

"Priželjkivala sam da se tada čujem sa još više ljudi. Tako da vas molim da pružite podršku svakome, jer nikada ne znate kroz kakvu borbu u tom trenutku prolaze. Ljudi nekada umanjuju vrednost obične poruke ili poziva. Ne treba vam mnogo vremena ili truda, a zapravo mogu da imaju veliki uticaj. Znam koliko je meni to značilo na svakom nivou. Mora se više razgovarati o ovoj temi. Brinite se o sebi, ali i o drugima i to je poruka koju treba poslati na ovaj dan", napisala je Jelena.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by JELENA DOKIC ?????? (@dokic_jelena)

Danasse obeležava Svetki dan mentalnog zdravlja. Ovogodišnji Međunarodni dan mentalnog zdravlja građani Srbije dočekuju depresivniji nego što su bili pre pandemije, ali i dalje možda manje depresivni nego građani pojedinih zapadnoeveropskih zemalja.
 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR