Glas Javnosti

KIDA MI SE SRCE KAD VIDIM KOLIKO NEVINIH GINE: Osećam se PORAŽENO

Tenis
Autor: Glas javnosti

Bivša prva teniserka sveta, Beloruskinja Viktorija Azarenka, izjavila je da je pogođena zbog invazije Rusije na Ukrajinu.

Belorusija je korišćena kao ključna tačka na severu Ukrajine tokom ruskog napada, zbog čega se oglasila Azarenka.

- Osećam se poraženo dešavanjima iz poslednjih dana. Kida srce kada vidiš koliko je nevinih ljudi pogođeno i nastavlja da bude pogođeno takvim nasiljem. Uvek sam doživljavala ukrajinski i beloruski narod kao bratske narode, koji podržavaju jedni druge. Teško je prisustvovati nasilnom razdvajanju koje se trenutno dešava - rekla je Azarenka.

- Moje srce je sa svima koji su direktno i indirektno pogođeni ovim ratom, a on donosi mnogo bola i patnje svima. Nadam se miru i kraju rata - rekla je Azarenka i nada da će se rat što pre završiti.

Rat je izazvao reakciju ITF-a, promenjena je i ATP lista.

Moguće je da će se u budućnosti suspendovati ruski i beloruski sportisti u tenisu.

- Međunarodna teniska federacija osuđuje rusku invaziju u Ukrajini i pridruživanje Belorusije. Osim što ukidamo sve ITF turnire u tim zemljama, Odbor ITF-a je danas odlučio da odmah suspenduje Teniski savez Rusije i Teniski savez Belorusije iz članstva i učešća u svim međunarodnim takmičenjima do daljeg - navodi ITF u saopštenju, prenosi Nova.

Za sada, igrači samo nastupaju bez obeležja država.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR