Glas Javnosti

Italijanski doktor: Đokovićeve reči su me ostavile u čudu!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković ne prestaje da bude tema dana u Italiji, koju je najstrašnije od evropskih država pogodio novi korona virus. Doktor Asemberg otkrio je neke detalje i kako je srpski as šokirao

Podsetimo, čuvši koliko je Bergamo stradao u pandemiji, a u Lombardiji, regionu u kome se pomenuti grad nalazi, preminulo je čak 12.050 osoba do ove subote, 18. aprila (dok je 65.381 samo u tom kraju zemlje inficirano od kada je zabeležen prvi slučaj), rešio je da uputi značajnu pomoć. I to ni manje ni više nego milion evra, za tri bolnice.

To je, isprva "izokola", otkrio direktor zdravstvenog centra za zapadni Bergamo, Peter Asemberg, kada je rekao da je bio iznenađen čim je primetio "poznato ime" među najvećim darodavcima. Na kraju je samo dodao da se radi o "najboljem teniseru sveta". Sama ta činjenica bila je dovoljna da se pojedini veliki italijanski mediji na srpskom zahvaljuju Noletu, a nakon što je čuveni italijanski sportski novinar Ubaldo Skanagata na fenomenalan način saopštio o kolikoj sumi se zapravo radi, Asember je otkrio i šta je Novak Đoković poručio dajući ogromnu donaciju. 

- Priznaću vam, bio sam šokiran u tom trenutku.... Da, to je pravi izraz za ono kada mi je prvi teniser sveta (na pitanje da li da se objavi ko je dao toliku donaciju) rekao 'Iskreno, meni uopšte nije bitno da li ćete to da objavite. Osim, naravno, ako smatrate da će objavljivanje takve informacije da podigne svest i kod drugih potencijalnih donatora da urade što i ja - rekao je doktor

Italiju je sama činjenica da je Nole pomogao - oduševila. Potom i vest o tome kolika je, zapravo, ta pomoć. Ali, ove reči, skromne, "ne mora da se zna da sam ja dao, ali ako smatrate da će to i druge pozvati da učine isto...", odjekuju celog dana Apeninskim polustrvom, jer maltene nema medija koji ih ne prenose. 
Ono što je najvažnije za Lombardiju, to je da je odmah posle Đokovićeve pomoći počelo sa boljim opremanjem bolnica:

"Mnogo je važna ta njegova donacija, jer će nam pomoći da modernizujemo i povećamo šok sobe u odeljenju intenzivne nege u Treviljo bolnici, koja je u ovoj pandemiji 'srce' naših reanimacionih aktivnosti. Ta njegova podrška će nam pomoći da povećamo sobe, da kupimo opremu, od monitora do defibrilatora, naravno, i kada se radi o neophodnoj zaštitnoj opremi", dodao je Asemberg.

 

Izvor: Blic

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR