Glas Javnosti

Istina ili NOVA PROVOKACIJA SRPSKOG ASA: NOVAK SE VRAĆA U ATP SAVET IGRAČA, teniseri slabo zainteresovani za njegovu Asocijaciju?!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Letos je kao bomba odjeknula vest pismo Novaka Đokovića u kojem obaveštava javnost da osniva, ili bolje rečeno ponovo aktivira projekat Asocijaciju teniskih igrača, kojim želi da pospeši bolje uslove u kojima igraju profesionalni sportisti u belom sportu.

Dragi igrači i prijatelji, kao što znate, imao sam blagoslovenu tenisku karijeru. Nemam drugi interes, osim održivosti i budućnosti tenisa. Sarađujući sa našim kolegom Vasekom Pospišilom i desetinom vas tokom godina, trudili smo se da predstavljamo interese igrača na ATP-u i grend slemovima. Jednostavno rečeno, čak iako sam bio broj jedan na svetu, bili smo odbijani. Zalupili su nam vrata. Nisu nas poštovali - naveo je Đoković tad u svom pismu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Đoković je rekao da je učestvovao u teniskoj politici kroz Savet igrača tokom poslednjih 10-15 godina.

 - Znajte da Asocijacija igrača nije nov projekat. Ta ideja postoji već 30 godina. Mnogi igrači iz različitih generacija su pokušavali da sastave udruženje ili savez kako bi igrači imali bolju zastupljenost u teniskom ekosistemu. Mnogo različitih faktora i razloga je zašto se to nije desilo, ali verovatno glavni je nedostatak jedinstva. ATP struktura je nesavršena za igrače. Ne mislim da struktura ATP-a pomaže igračima. U prošlosti je mnogo puta dokazano da je ovaj sistem protiv igrača.

Sada je ovaj njegov projekat naišao na osudu teniskog reporter za engleski Dejli telegraf Sajmona Brigsa, koji je objavio da Novak Đoković želi da se vrati u ATP-ov Savet igrača jer, navodno, od ideje o novoj Asocijaciji teniskih igrača nema ništa zbog slabog interesovanja tenisera.
 

- Za slučaj da vam nije bilo dovoljno teniskih vesti noćas, čujem da su Novak Đoković i Vasek Pospišil, koji su napustili ATP Savet igača u avgustu, kako bi formirali svoje udruženje teniskih igrača, sada poslali prijave da se vrate u Savet igrača. Izgleda da nisu imali mnogo uspeha sa regrutacijom za svoje udruženje - napisao je Brigs na Tviteru.

 

 

Ako je istina ovo što Brigs piše, nije jasno zašto je Nole promenio odluku. Da li je ovo neki manevar, ili je jednostavno Srbin odustao od borbe sa vetrenjačama pokazaće vreme.

Novak Đoković i Vasek Pospišil su u avgustu objavili fotografiju na kojoj se nalaze teniseri koji su do sada podržali inicijativu o osnivanju PTPA, nove asocijacije igrača koja ima za cilj da brani interese tenisera.

Miloš Raonić je jedan od igrača koji je javno podržao formiranje asocijacije, a na društvenim mrežama pojavila su se i imena drugih igrača koji stoje iza nje.

Pominju se između ostalih i Filip Krajinović, Kasper Rud, Dijego Švarcman, Mateo Beretini, Ivo Karlović, Oliver Marah, Rajan i Kristijan Herison, Nikola Mektić, Andrej Martin, Franko Škugor, Aisam Kureši, Mate Pavić, Ivan Dodig, Ugo Delijen, Gvido Pelja, Rohan Bopana, Aljaž Bedene, Damir Džumhur, Tejlor Fric, Hubert Hurčak, Kristijan Garin, Sumit Nagal, Jozef Kovalik, Leonardo Majer, Taro Danijel, Marton Fučović, Korentan Mute, Tomi Pol… Na fotografiji je bilo 65 tenisera i veruje se da to neće biti konačna brojka.

Mnogi su iskazali i javni otpor – Endi Mari je rekao da nije spreman da potpiše, Federer i Nadal su u načelu protiv i pozivaju na jedinstvo, Dan Evans je takođe bio oštar kritičar.

 Novak večeras od 21.00 igra meč drugog kola ATP finala protiv Danila Medvedeva.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR