Glas Javnosti

IDEMO, KRALJU! Đoković sigurno prvi i posle Rolan Garosa, ali MORA da uradi ovo: Neće biti lako, ali NOLE MOŽEŠ TI TO!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković odigrao je prvo finale u 2022. godini. Nije ga završio onako kako je želeo, ali uprkos porazu zadržao je prvo mesto na ATP listi, a poznato je i do kada bi mogao da čuva lidersku poziciju.

Naime, najbolji teniser na planeti je ovog ponedeljka započeo 367. nedelju na vrhu ATP liste (8.400), čak je uvećao bodovnu razliku u odnosu na prvog pratioca Danila Medvedeva (8.080), uprkos tome što je izgubio u finalu Srbija opena od Andreja Rubljova.


Beograđanin je zaradio dodatne bodove, pošto je prošle sezone zaustavljen u polufinalu, a ove je otišao korak dalje.


Naredni izazova za Noleta bi trebalo da bude Masters u Madridu (1-8. maj) i samo jedna pobeda mu je potrebna da do 15. maja bude sigurno prvi. Đoković bi na čelu teniskog karavana mogao da ostane i do kraja Rolan Garosa, ali da bi se to desilo mora da se poklopi nekoliko stvari, tačnije rezultata.

Ukoliko osvajač 20 grend slem titula na turnirima u Madridu i Rimu (8-15. maj) barem jednom stigne do finala, a na drugom prođe makar do trećeg kola uspeće da sačuva tron, pišu Novosti. Takođe, odbio bi nalet Medvedeva ukoliko bi na oba predstojeća Mastersa stigao do polufinala.

Podsetimo, Đoković nije učestvovao prošle godine u Madridu, dok je u Rimu poražen u finalu od Rafaela Nadala.



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR