Glas Javnosti

GLUPO DA GLUPLJE NE MOŽE BITI: Rodžer Federer je najbolji ikada jer 'lopticu udara sredinom reketa'?!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Nije retkost da nekada sjajan sportista po završetku karijere iznese neke u najmanju ruku čudne stavove vezane za sport koji ga je proslavio, a poslednji primer nam stiže u vidu komentara čuvenog američkog tenisera Stena Smita.

Smit, inače dvostruki osvajač gren slem turnira (Vimbldon 1972. i US Open 1971) i prvi reket planete 1972. upitan je za mišljenje o tome ko je po njemu najbolji teniser svih vremena:

- Za mene je Federer ispred Roda Lejvera, Rafaela Nadala, Novaka Đokovića, Pita Samprasa i Bjorna Borga. U moje vreme se igralo drvenim reketima, udarci su bili manje snažni, sporiji. Ukoliko ne udarite lopticu sredinom reketa, promašili biste. Verujem da bi Federer bio jedini koji bi podjednako dobro igrao drvenim reketom. On igra čisto i ravno, poput nas nekada, rekao je Smit. 

Dakle, ukoliko niste znali, sada znate - najboljeg tenisera u istoriji "belog sporta" ne određuje ni broj nedelja na prvom mestu, ni broj osvojenih gren slem turnira, već - deo reketa kojim udara lopticu...

Podsećamo, Đoković bi 8. marta trebalo da pretekne Federera po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, dok trenutno ima tri gren slem titule manje od Švajcarca i Nadala, pa ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi u naredne dve godine i po tom osnovu Novak postao "broj jedan". 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR