Glas Javnosti

FEDERER SE OPROSTIO: "Tenis mi više ne treba"

Tenis
Autor: Glas javnosti

Legendarni Švajcarac je u ponedeljak ispao sa ATP liste, više nema rangirajuću poziciju i to mu se desilo prvi put od 1997. godine.

Vreme je za oproštaj, a sudeći po njegovim rečima, neće više biti zvaničnih mečeva! 

- Ja volim da pobeđujem, ali ako se više ne takmičite - onda je bolje da prestanete. Mislim da mi tenis ne treba. Uživam u malim stvarima, kada moj sin uradi nešto kako treba i kada moja ćerka dobije dobru ocenu. Tenis je deo mene, ali ne sve, on je deo moje ličnosti. Želim da budem i ostanem uspešan, da uložim mnogo energije u posao – možda ponekad dam i više nego što moram, ali to mogu da činim i van sporta. Znam da profesionalna karijera ne može da traje večno, i to je u redu - rekao je Federer u intervjuu za  Sportwereld. 



Federer je na vrhu ATP liste bio u 310 nedelja, nenadmašan je Novak Đoković sa 373 nedelje na tronu. 

Poslednji put Rodžer je izašao na teren u julu prošle godine u okviru Vimbldona. On je naveo da planira da krajem oktobra igra na turniru u Bazelu, ali je pitanje da li će imati volje da se sprema za ozbiljniji nastup. 



Zanimljivo je da je nedavno bio na Vimbldonu i da je tu rekao kako želi da igra bar još jednom. 

- Na ovom terenu sam doživeo najveće pobede i najteže poraze. Nadam se da ću se vratiti još bar jednom. Nedostajalo mi je sve ovo ovde. Kada sam odlazio prošle godine, znao sam da me čeka težak period. Mada nisam ni zamišljao da će oporavak trajati ovoliko dugo. Ali mimo tenisa, bila je ovo dobra godina, srećni smo kod kuće

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR