Glas Javnosti

EVO KOLIKO SU TEŠKI GREND SLEM PEHARI: Noletu uopšte "nije lako"! Samo neka nastavi da podiže ovakav "TERET"!

Tenis
Autor: Glas javnosti

Scena s dodele pehara za šampiona Australije kad je nekadašnji teniser Ken Rosvel prepustio Novaku da podigne pehar uz opasku o njegovoj težini navela nas je da istražimo koliko je to zapravo kilograma.

Takođe, proširili smo pretragu i na preostale grend slemove. Rezultati su izuzetno zanimljivi. Imamo dve kategorije pehara na grend slem turnirima. Dva su poprilično lagana, a dva su u "teškoj kategoriji".



Novak je deset puta dizao trofej u Australiji koji je težak oko 13 kilograma. Dakle, 130 kilograma digao je Nole u dalekom Melburnu. Posle toga sledi Rolan Garos, čiji je pehar najteži od svih - čak 14 kilograma. Oko njega se najviše "mučio" Rafael Nadal, koji je čak 13 puta bio najbolji u prestonici Francuske.

Đoković je dva puta imao u svojim rukama ovaj trofej. Kad je reč o Vimbldonu, tamošnji pehar je lak kao perce. Naime, težina trofeja koji dobija pobednik Otvorenog prvenstva Engleske u tenisu iznosi samo 1,4 kilograma. Novak je taj trofej lagano podizao sedam puta.


Za kraj US open, koji takođe nije toliko zahtevan. Trofej koji je Đoković dizao tri puta težak je nešto malo manje od četiri kilograma. Kad se podvuče crta, Đoković je na grend slemovima podigao trofeje koji su teški 180 kilograma! Od toga čak 130 kilograma odlazi na pehar Australijan opena.

Nadamo se da će Novak uskoro dobaciti i do brojke 194... To bi značilo da je postao najbolji na Rolan Garosu.

TEŽINE PEHARA I NOLETOVE POBEDE

US OPEN 3,85 kilograma

Osvojio: 3 puta

VIMBLDON 1,4 kilograma

Osvojio: 7 puta


ROLAN GAROS 14 kilograma

Osvojio: 2 puta

AUSTRALIJAN OPEN 13 kilograma

Osvojio: 10 puta












SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR