Glas Javnosti

ATP RIM: Gasi, nema dalje, Novak prešao igricu - Đoković je gospodar 'večnog grada', pao i 36. Masters! (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Najbolji reket sveta Novak Đoković gorak ukus nakon izbacivanja sa US opena "isprao" je sjajnim tenisom, a kao posledica toga došla je i peta titula u "večnom gradu" kojom je naš teniser još jednom potvrdio mesto među najboljim igračima koji su se ikada bavili "belim sportom".

Pod velikim pritiskom bio je Đoković pred ovaj turnir, a odgovor koji je usledio nakon one nesrećne loptice koja ga je (budimo realni) koštala titule na US openu bio je, očekivano, brutalan. 

Jednostavno, nije mu u Rimu ove godine bilo ravnog, Igrao je fantastično od početka turnira, čak i u situacijama kada je padao uspevao je da nađe način da izađe kao pobednik. 

Ova titula dodatno na težini dobija i zato što je Đoković njom prestigao Rafaela Nadala, pa je od danas teniser sa najviše osvojenih turnira Masters serije - 36! 

Što se tiče današnjeg meča, on možda i najbolje oslikava sve. Dijego Švarcman je poveo sa 3:0, dva puta oduzevši servis Đokoviću, ali je usledio ekspresan povratak uz takođe dva brejka, a potom još jedan u 12. gemu za 7:5 i 1:0.

Drugi set započeo je novim brejkom Švarcman, i to je bilo to od njega. Kada je Novak već u narednom gemu izjednačio, pitanje je bilo samo kada će Nole "prelomiti", a taj trenutak se dogodio u osmom gemu, kada je stigao do 5:3, a zatim jednim od najboljih gemova sezone u kojoj su i on i Švarcman pružili zaista fantastičan tenis došao do 2:0 i pobede vredne nove titule kojom je zacementirao mesto među najboljima.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR