Glas Javnosti

ATP iipak menja odluku: DA LI JE OVO GLAS RAZUMA

Tenis
Autor: Glas javnosti

Vimbldon bi ipak mogao da se igra za bodove, ili barem za deo bodova. I to ženski deo turnira.

To je svakako dobar korak ka onome što većina ljubitelja tenisa smatra razumnim.




Odluka da WTA i ATP da se ukinu bodovi sa Vimbldona, a da pritom teniseri i teniserke gube osvojeno iz pošle sezone, stigla je kao odgovor na suspenziju ruskih i beloruskih igrača i igračica od strane Vimbldona i vlade Velike Britanije.

Pa, umesto da budu kažnjeni Rusi i Belorusi, kažnjeni su i svi ostali.

Ipak, prema poslednjim informacijama, WTA je jako blizu odluke da dozvoli teniserkama da na Vimbldonu igraju za polovinu od standardne zalihe bodova.

Sudeći po navodima engleskih medija, pre svega "Ekspresa", sve ovo se dešava nakon što je nekadašnja najbolja tenisera na svetu, Naomi Osaka, najavila da će mnoge teniserke rado da prospuste turnir na kojem ne mogu da osvoje bodove i poprave rang i na kojem bi igrale za manji nagradni fond u odnosu na prethodne godine.

Vimbldon počinje 27. juna, pa je jasno da nema još puno vremena da se donese konačna odluka, ali ovakve najave znače da doći do kompromisa nije nemoguća misija, a nakon WTA, istim putem bi mogao da krene i ATP.

Poznato je i da je nekolicina tenisera pričala o "bojkotu" ovog turnira. Ta reč se koristila i pre reakcije ATP-a na suspenziju Rusa i Belorusa, međutim tada veoma stidljivo, dok se, nakon ukidanja bodova, sve ozbiljnije govori o tome.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Neki tamo u 04.06.2022 22:53:43 h
     0 
Ne menja odluku ATP već WTA Koliko ste neupućeni ni naslove ne umete da sastavite kako treba.