Glas Javnosti

Alkaras tvrdi da je Federer teniski Mesi

Tenis
Autor: Glas javnosti

Karlos Alkaras se vraća na teren. Prvi meč ove sezone odigraće na turniru u Buenos Ajresu.

Španski teniser je propustio takmičenja na početku godine zbog povrede. 

- Stigao sam ovde nekoliko dana ranije da treniram sa veoma dobrim igračima i podignem ritam i što bolje počnem turnir - istakao je Karlitos.

Velika očekivanja ljubitelji tenisa imaju od Alkarasa, s obzirom na to da je prošle godine osvojio US Open i bio prvi teniser sveta.

 

- Prošla sezona je bila veoma dobra za mene, očigledno. Ostvario sam svoj san. Dostigao sam svoje ciljeve veoma brzo, za samo godinu dana. Da biste bili broj jedan morali ste da postavite nove dugoročne ciljeve, ali pre svega da nastavite da uživate u tenisu, da trenirate i radite. Veoma sam mlad i imam mnogo stvari da poboljšam, uprkos tome što sam bio broj jedan. Moram da nastavim da gledam unapred - svestan je 19-godišnjak.

- Uvek govorim da najbolji na svetu i u istoriji nikada nisu stagnirali. Vremenom su napredovali, kao što su Rodžer, Rafa i Nole bili sjajni kad su bili mladi, ali vremenom su napredovali. Ja lično mislim da mogu sve da unapredim, na teniskom, fizičkom i psihičkom nivou. Malo po malo, sa svojim timom ću napredovati.

Velike ambicije ima i mlađani španski igrač.

- Uvek idem napred, nikada se ne plašim, i to je bilo od suštinskog značaja da postignem ono što sam postigao. Bilo je određenih igrača koje sam poštovao, igrao sam protiv Rafe i protiv Đokovića, protiv najboljih... Ali uvek sam želeo da ih pobedim, a ta ambicija je ono što me je učinilo onim što jesam.



Najavio je Alkaras borbu za grend slem trofeje.

- Želim da nastavim da osvajam grend slemove, a znam da ću se za njih boriti protiv Đokovića i Rafe, jer godine prolaze, a oni nastavljaju da osvajaju te turnire.

S obzirom na to da je trenutno u Argentini, novinari su upitali Karlitosa ko je "Lionel Mesi teniskog sveta".

- To je Rodžer Federer. Zbog talenta koji ima i lakoće s kojom igra.

Posle Australijan opena je Alkaras izgubio prvo mesto na ATP listi od Đokovića, ali će imati šansu da se vrati na vrh do sezone na šljaci.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR