Glas Javnosti

ALKARAS PORUČIO ĐOKOVIĆU: Daću sve od sebe da se što pre vratim na prvo mesto

Tenis
Autor: Glas javnosti

Španski teniser Karlos Alkaras nada se da će se uskoro vratiti na vrh ATP rang liste, gde će od ponedeljka ponovo biti Novak Đoković.

Alkaras zbog povrede nije sezonu počeo u Australiji. Prve mečeve je odigrao u Buenos Ajresu, gde je osvojio titulu. Potom je stigao do finala turnira u Rio de Žaneiru. 

Trofej je podigao u Indijan Velsu, a trijumf u kalifornijskoj pustinji omogućio mu je da se vrati na prvo mesto ATP liste.

Ipak, izvesno je da će u ponedeljak tu poziciju morati da prepusti Novaku Đokoviću, pošto nije odbranio titulu u Majamiju.

- Videćemo, bila su ovo veoma naporna dva meseca za mene. Sada dolazi sezona šljake, koja će takođe biti zahtevna. A što se tiče gubitka broja 1, sada jednostavno moram da pokušam da ga vratim i da dam sve od sebe da se to dogodi uskoro - rekao je Karlitos.


Španac i Srbin boriće se za zvanje prvog reketa sveta već na mastersu u Monte Karlu. Računica je jednostavna, ko od njih dvojice osvoji titulu na turniru, koji se igra od 9. do 16. aprila, biće prvi na svetu.

Ako ni jedan ni drugi ne trijumfuju, prednost će imati srpski teniser jer će u ponedeljak imati 380 poena prednosti u odnosu na Španca.

U kneževini će obojica braniti samo po deset bodova. Đoković će biti miran u svim situacijama osim ako Alkaras stigne do finala. U tom slučaju Srbin mora da odigra polufinale. Ali ako Španac stane pre finala, Srbin ostaje broj 1 i posle Monte Karla bez obzira na svoje rezultate.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR