Glas Javnosti

Tuga, bol i neverica: Svet sporta u Srbiji i inostranstvu se oprašta od tragično preminule Bobane Momčilović Veličković, navijači traže ulicu u Boru (FOTO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Smrt Bobane Momčilović Veličković jedan je od najtragičnijih događaja u modernoj istoriji srpskog sporta, a dan nakon što je reprezentativka u streljaštvu preminula, od nje se oprašta čitav sportski svet.

Među prvima poruku tragično preminuloj koleginici iz reprezentacije poslala je Andrea Arsović:

- Cimerko moja, zauvek ćeš ostati u mom srcu kao najjači borac, zlatna sportistkinja i divan covek. Počivaj u miru, napisala je Arsovićeva na Instagramu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Andrea Arsovic (@andrea1dea) on


Poruku joj je poslao i kolega iz muške reprezentacije Milutin Stefanović:

- Putuj draga drugarice, ako je tako moralo biti... Ovde si ostala upamćena, poštovana i voljena. Nadam se da ćeš i među anđelima biti jedinstvena kao što si bila među nama! ? "Bobana Veličković bila je ponosna članica olimpijskog Tima Srbije i jedna od najboljih strelkinja koje je naša zemlja ikada imala.", stoji u poruci koju je uputio Stefanović:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Milutin Stefanovic (@kamikasli) on

 

Oglasila se i Jasmina Milovanović, koja je poručila - "Zauvek ćeš živeti u našim uspomenama, srcu i mislima. Počivaj u miru Bobo":

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jasmina Milovanovic (@__jazzmin___) on

 

I legendarna Jasna Šekarić nije krila koliko ju je pogodio odlazak mlađe reprezentativne koleginice:

- U ovim trenucima reči deluju previše jednostavno da bih iskazala šta si mi značila... Bez tebe ništa više neće biti isto... Tuga je prevelika... Počivaj u miru, draga moja Bobo, napisala je proslavljena reprezentativka u streljaštvu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jasna Šekarić (@jasna.sekaric) on

 

Ivana Maksimović Anđušić je preminuloj prijateljici poručila da će njen sin sigurno biti pobednik:

- Rekla sam joj da se radujem toj medalji, kao da sam je ja osvojila. I zaista sam tako mislila. Jako mi je bila draga, i osećala sam baš veliku sreću. Sećam se da mi je ulepšala taj dan svojim uspehom. Takodje sam joj i rekla da joj zavidim.. da joj zavidim na divnoj trudnoći, na tome što se još uvek takmiči iako stomačić više nije stomačić. Što će svom detetu imati da ispriča divnu, neponovljivu priču- da je zajedno s njim u stomaku postala Evropski šampion. Ej! Dodala sam joj još da će mališa biti poseban, jer pobednik je otkad znamo za njega.I biće, o čemu ćemo svi svedočiti i pričati kako mu je mama bila jedna posebna žena. Bobo naša, druži se sa andjelima i čuvaj nas, vidimo se opet na nekom lepšem mestu, napisala je Maksimović.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ivana Andjusic Maksimovic (@ivanamaksimovic) on

 

A da nije pogođen samo svet streljaštva pokazuju i brojni komentari na društvenim mrežama koje su ostavili brojni savezi, klubovi, sportisti, muzičari, navijači...

 

 

 

 

 

 

A na Tviteru je pokrenuta i inicijativa da jedna od ulica u Boru ponese ime po Bobani Momčilović Veličković:

 

 Bobana Momčilović Veličković je, prema informacijama koje su u ovom momentu dostupne, preminula zbog komplikacija usled eklampsije, o kojoj više možete pročitati u posebnom tekstu.

 Datum sahrane još uvek nije poznato.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR