Glas Javnosti

SVETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU U POTPUNOM HAOSU: Prema nama su se ponašali kao prema životinjama!

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Zbog pandemije korona virusa se jedno od najvećih takmičenja u ovom periodu, Svetsko prvenstvo u rukometu, održava u pravom haosu.

Dan pre odlaska u Egipat na turnir odustali su Amerikanci i Česi zbog problema sa kovidom, da bi Makedonci i Švajcarci upali u poslednji čas kao zamene.

Međutim, po odlasku na Svetsko prvenstvo je još nekoliko reprezentacija vraćeno sa turnira zbog problema sa velikim brojem igrača zaraženim korona virusom. Norveška i Danska su po dolasku napali Egipćane i IHF, krovnu rukometnu reprezentaciju, zbog kako tvrde očajne organizacije i toga što se malo ko pridržava kovid mera, a reprezentacija Zelenortskih ostrva je posle jedne odigrane utakmice morala kući.

Pravila uoči prvenstva su bila jasna, nacionalni timovi koji imaju manje od deset zdravih igrača neće moći da igraju mečeve, a rivali će dobiti utakmicu za "zelenim stolom". U slučaju da se takva situacija ponovi i za naredni duel tog tima, isti bi morao da bude diskvalifikovan.

Zelenortska osrtva su pak u prvom kolu igrala protiv Mađarske i izgubila 34:27 nakon čega su nastupili problemi. Bilo je nekoliko pozitivnih igrača zbog čega nisu igrali protiv Nemaca, a ni Urugvaja.

Međutim, afrička reprezentacija je iznela svoj deo priče po povratku iz Egipta:

- Prema nama su se ponašali kao prema životinjama. Svi su gledali u nas kao da smo hodajući virus. Da se to dogodilo Nemačkoj ili Španiji, odnos IHF-a bi bio sasvim drugačiji. Ne znam je li se nekome dogodilo da na pripremama bude pozitivan, zatim na idućem testiranju bude negativan i onda po dolasku u Egipat na još jednom testu bude pozitivan. Nisam doktor i ne znam koliko je test pouzdan, ali čini mi se da puno toga tu nije bilo u redu. Znali smo da nam utakmica protiv Urugvaja donosi plasman u drugi krug, bili smo spremni, pobedili bismo ih, ali su nam zabranili da igramo, rekao je kapiten tima Leandro Semedo, rukometaš Ademar Leona i optužio organizatore čak i za rasizam.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR