Glas Javnosti

SRBIJA URNISALA AMERIKU NA SVETSKOM PRVENSTVU: Futsal Orlovi isprašili Amere sa 7:0!

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Futsaleri Srbije plasirali su se u osminu finala Svetskog prvenstva u Litvaniji.

Srpski futsaleri su u odlučujućoj utakmici u grupi F deklasirali Ameriku sa 7:0 (4:0) i kao trećeplasirana ekipa u grupi obezbedila plasman među 16 najboljih na svetu.

Bio je ovo drugi nastup Srbije na svetskim prvenstvima i drugi plasman u osminu finala.

Srbija će u osmini finala igrati protiv Brazila, aktuelnog šampiona sveta.

Iako je naš tim bio značajno oslabljen i igrao bez petorice standardnih reprezentativaca, što zbog kovida i povreda, što zbog kartona, to se u igri nije osetilo.

Od starta je srpski tim zagospodario terenom i jurio potrebnih dva gola razlike za plasman u narednu fazu. Rakić je u 6. minutu doveo Srbiju u vođstvo, zatim je Tomić sa dva gola u 8. i 16. minutu povećao vođstvo, da bi tačku na fantastično prvo poluvreme stavio Petrov sedam sekundi pre isteka.

Srbija nije morala da juri rezultat u drugom poluvremenu pošto je bila potrebna pobeda od dva gola razlike. Međutim, naš tim nije želeo ništa da prepusti slučaju. Praktično u jednom minutu su dali dva gola, prvo Milosavljević posle velike greške rivala, a zatim i Lazarević sjajnim šutem iskosa sa leve strane za 6:0.

Parovi osmine finala: Venecuela - Maroko, Brazil - Srbija, Rusija - Vijetnam, Argentina - Paragvaj, Španija - Češka, Uzbekistan - Iran, Kazahstan - Tajland i Japan - Portugalija.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR