Glas Javnosti

ODLAZAK VATERPOLO LEGENDE: Sinoć u Beogradu preminuo Dejan Dabović

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

U Beogradu je  sinoić posle kratke i teške bolesti u 77. godini preminuo Dejan Dabović, bivši vaterpolo reprezentativac, trener i sportski radnik.

Kako saopštavaju iz Vaterpolo saveza Srbije napustio nas je veliki sportista i stručnjak, sjajan i u svaom društvu omiljen čovek.

Jedan od najboljih vaterpolista u istoriji, ne samo srpskog već i svetskog vaterpola i legenda “Partizana”, Dejan Dabović, u reprezentativnoj kapici postigao 53 gola na 110 utakmica, a ostaće upamćen kao član ekipe Jugoslavije koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama 1968. godine.  Pored zlata u Meksiko Sitiju, osvojio je zlato i na Mediteranskim igrama u Izmiru 1971. godine.

Rođen je u Herceg Novom 3. avgusta 1944. godine, gde je nastupao za Jadran do 1968, nakon čega je prešao u “Partizan”. 

Osvojio je dva državna prvenstva (1968, 1970) i dva zimska prvenstva (1968, 1969) sa crno-belima, za nacionalni tim je još igrao na Svetskom prvestvu 1975. u Kaliju i godinu dana kasnije na Olimpijskim igrama u Montrealu.

Kao trener radio je, između ostalog, u “Partizanu” i u Italiji. Bio je tvorac izvanredne generacije “Primorj” koja je iznedrila asove poput Vujasinovića, Hinića, Baraća a karijeru je završio u “Solarisu”…

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR