Glas Javnosti

ITALIJANSKA ODBOJKAŠICA: ‘Dobila sam perikarditis od vakcine za koronu’ (FOTO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Frančeska Markon italijanska odbojkašica uzdrmala je javnost tvrdnjom da je obolela od perikarditisa koji je, kako ona veruje, posledica vakcine protiv korona virusa koju je nedavno primila.

- Dobila sam i imam perikarditis nakon vakcine, i sad vi meni recite ko će da odgovara za to? – napisla je Frančeska u objavi na svom instagramu i dodala:

- Ne postoji oblik "kompenzacije" za one koji pretrpe zdravstveno oštećenje nakon vakcinacije? Nisam antivakser, ali nikada nisam ni verovala da je ova vakcina pouzdana, i sad imam potvrdu - napisala je obojkašica Bergama.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Francesca (@francescamarcon7)

Perikarditis je inače upala srčane maramice koja predstavlja spoljni srčani omotač. Usled upale u srčanoj maramici se najčeše nakuplja veća ili manja količina tečnosti koja od spolja pritiska na srčani mišić, otežava njegov rad i dovodi do pojave simptoma bolesti.

Bolest se može zalečiti, ali za profesionalnu sportistkinju to može biti izuzetno opasna tegoba ako se ne sanira kako valja.

Inače, Odbor za bezbednost Evropske medicisnke agencije potvrdio da se slučajevi miokarditisa i perikarditisa mogu javiti u vrlo retkim slučajevima nakon vakcinacije vakcinama Fajzer i Moderna.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR