Glas Javnosti

DUŠKO TODOROVIĆ: UFC je san, voleo bih da do kraja karijere OSTANEM NEPORAŽEN!

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

MMA borac Duško Todorović je rođe 1994. godine u Kotoru. Profesionalno se bavi ovim sportom od 2015. godine. Imao je deset mečeva i još nije poražen.

Po njegovim rečima, tekvondo mu je prva ljubav, trenirao ga je devet godina. Na jednom od treninga je sparingovao sa drugarom i trener im je dobacio: „šta ste vi, MMA borci?“.

- Onda mi se upalila lampica i pitao sam jednog Rusa, koji je imao iskustva sa MMA, da mi kaže za neki klub. Predložio mi je Sekutor tim - Kaže Todorović.

Duško se prvom treningu zaljubio u sport kojim se danas bavi.

- Ja sam uvek voleo rvanje i parter, sve mi je to bilo zanimljivo. Pošto dolazim iz tekvondoa, najteže mi je bilo da povežem sve te tehnike - kaže on.

U modernom MMA je najvažnija taktika koja se pravi sa trenerom, pošto su danas borci kompletniji nego ranije. Za Duška to radi Jovan Milićević.

- Duško je uvek bio uporan. Radimo gdinama i imamo potpuno poverenje jedan u drugog. Sami istražujemo i prilagođavamo se protivniku - kaže Jovan Milićević.

Prvu MMA borbu je imao na takmičenju Fight games 2 Vrbasu, nakon kojeg je usledio Tesla Challenger, koji se održavao ispred Delta Sitija gde je Duško imao tri borbe - sve je pobedio.

Do UFC-a je došao preko Dana Whites Contendera gde je porazio Tedija Eša.

- UFC je za mene bio san. Nakon meča smo sedeli na “vrućim stolicama”. Dejna Vajt komentariše svakog borca. Ostao sam poslednji. Kritikovao je moju borbu I taktiku, a ja sam se nadao da će se desiti “ali”, I desilo se - priča Todorović.

Svoju jedinu borbu u najjačem MMA takmičenju je imao 3. oktobra sa Dekuanom Tauzendom.

- Čovek je visok 190cm I veoma je izdržljiv borac. Uputio sam dosta čistih udaraca, a čovek nije ni izraz lica promenio. U drugoj rundi mi je trener rekao da prebacim borbu u parter što sam uradio i pobedio - 

Todorović kaže da je po njemu najkompletniji MMA borac Džon Džons, jer se rve sa rvačima, boksuje sa bokserima i završava džiju džicom ozbiljne borce.

- U oktagonu borba izgleda potpuno drugačije od onog što se vidi na snimku. Nije uopšte strašno, tu je sudija. Sve one posekotine zarastu - kaže on.

Duško je u ringu i van ringa miran, sa savršenim sportskim ponašanjem prema protivnicima.

- Ja želim da svoju zemlju predstavljam na najbolji mogući način. Ne mogu da glumim nešto što nisam I da na silu - kaže on.

Dušku Todoroviću je najveća želja da broj pobeda raste a da broj poraza bude na nuli.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR