Glas Javnosti

DELFINI SE BUDE: Naša vaterpolo selekcija savladala šampione sveta

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je prošle noći na turniru u Dalasu selekciju Španije sa 14:12 (2:1, 4:2, 6:5, 2:4).

Posle dva poraza, od selekcije SAD i Španije, izabranici selektora Uroša Stevanovića upisali su prvi trijumf na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama.


Po tri gola za Srbiju su postigli Vasilije Martinović i Radomir Drašović, dok su Nikola Jakšić i Nemanja Ubović postigli po dva. U redovima Španije najbolji je bio Alvaro Granados sa tri postignuta gola.

Srbija je bila bolji rival na ovom meču, posebno u odbrani gde je prednjačio Branislav Mitrović koji je sa 62 odsto uspešnosti, praćen brojnim blokovima, doneo sigurnost u napadu.




„Sve ide svojim tokom. Ono što smo očekivali dobili smo. Bilo je dobrih stvari i u porazima u prve dve utakmice. Pravimo iskorak, ali je nama najvažnije da vidimo mane kako bismo ih ispravili i bili bolji u budućnosti“, rekao je selektor Uroš Stevanović, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Kapiten Branislav Mitrović je rekao da je pobeda bila bitna kao „reakcija na prva dva poraza“.

„Od Amerikanaca smo glatko izgubili, protiv Španije smo imali dobijen meč i zato je važno što smo u trećoj utakmici slavili. Ovo je nova ekipa, novi selektor, uhodavamo se i možemo da budemo zadovoljni“, rekao je Mitrović.


Nikola Jakšić, koji je odigrao 150. utakmicu za reprezentaciju, naveo je da je njegova ekipa imala male padove u igri, ali je istakao da je to „sada normalno“.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR