Glas Javnosti

ТОЛИКО ДОМИНИРАМО ДА ПОСТАЈЕ ДОСАДНО! Млади кошаркаши Србије на крову Европе, још једно злато у витрини КСС (ВИДЕО)

Košarka
Autor: Глас јавности / Курир.рс / од 06.08.2018.

Кошаркаши Србије до 18 година старости савладали су Летонију 99:90 (32:20, 22:21, 23:24, 20:25) у финалу Европског првенства, играног у Риги.

Србија је доминирала током готово целог меча, који је игран у препуној дворани у Риги, а који је из првог реда посматрала и звезда НБА лигаша Њујорк Никса Криспас Порзингис.

Поново је фантастичан под кошем био Марко Пецарски са 34 поена и 13 скокова, Филип Петрушев убацио је 29, а Зоран Пауновић 17.

Стефан Петрушев и Марко Пецарски изабнрани су у најбољу петорку шампионата, а центар Партизана је добио награду за најкоериснијег играча турнира.

Србија је одлично одиграла прво полувреме. Петрушев и Пецарски су доминирали на терену, па је наш тим после првих десет минута водио 32:20, а након два квартала још убедљивије 54:41.

Тим селектора Бућана је на старту другог полувремена дозволио Летонцима да се тргу и на крилиома публике врате у дуел. Први напад, домаћина одбијен је успешно, везаним поенима Марка Пецарског. Потом је наш тим, дошао до даха и у последњих десет минута се ушло са плус 14 за Србију 79:65.

Летонци су се борили колико су могли. Покушавали су да се врате у меч пришли на пет разлике 91:86, али је тада Пауновић убацио једно слободно бацање. Србија је после поена Трифуновића 36 секунди пре краја повела 96:90 и тако одбила и последњи напад ривала и могла да почне да слави златну медаљу.

Србију је на Европском првенству у Летонији представљало ових 12 играча: Павле Кузмановић, Алтин Исламовић, Лука Церовина, Богдан Недељковић, Марко Пецарски, Богдан Рутешић, Зоран Пауновић, Аријан Лакић, Тома Васиљевић, Далибор Илић, Урош Трифуновић и Филип Петрушев.


У стручном штабу селектора Александра Бућана, налазе се помоћни тренери Жарко Милаковић и Бојан Салатић, физиотерапеут Аљоша Љубичић, као и тим менаџер Виктор Антић.

 

Глас јавности / Курир.рс / од 06.08.2018.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR