Glas Javnosti

PODVIG DESETKOVANIH CRVENO BELIH: Zvezda osvojila Kup Radivoja Koraća!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća, pošto su u finalu savladali Megu (73:60). Ovo je za crveno-bele deseti trofej Kupa.

Ovaj uspeh dobija na težini ako se zna da je tim trenera Radonjića doputovao na zavrđnidu Kupa bez Hola, Voldena, Rita, Noka i Koloma, koji su zaraženi koronavirusom.

Mega je bila bolja prvo poluvreme, gotovo sve vreme je vodila, pa je na isteku druge četvrtine na semagforu stajalo 40:36 za tim trenera Vlade Jovanovića.

Zvezda je u težoj četvrtini zaigrala bolju odbranu, što pokazuje podatak da je Mega u tom periodu postigla svega osam poena. Tim trenera Radonjića je to iskoristio, pa je na ulasku u poslednji kvartal imala prednost 53:48.

Zvezda je imala prednost u skoku, kao i u poenima iz reketa, što su dva detalja koja su rešila meč u Novom Sadu. čiji se pobednik znao sredinom poslednjeg kvartala, kada je serijom Dejana Davidovca Zvezda stekla dvocifrenu prednost

Najefikasniji na meču bio je Petrušev sa 21 poenom uz četiri skoka i jednu asistenciju, dok su se kod Zvezde istakli Davidovac i O'Brajant sa po 14 poena.

U redovima pobednika istakli su se Simonović sa 12 i Lazić sa 10.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR