Glas Javnosti

"Plašim se da vidim kako će Jokić izgledati posle karantina"

Košarka
Autor: Glas Javnosti

Američki novinar Tom Lej zabrinut je zbog Nikole Jokića i njegovog potencijalnog fizičkog stanja kada se završi karantin i nastavi sezona.

Srpski košarkaš na početku sezone imao je nekoliko kilograma viška što je i sam priznao u intervjuu za ESPN.

Na Svetskom prvenstvu u košarci i na početku takmičarske godine u NBA bilo je jasno da Jokić ima višak kilograma, odnosno da se ugojio tokom leta kada nije bilo košarke.

Zbog toga se navijači, ali i novinari koji prate Denver plaše za fizičku spremu srpskog košarkaša kada se pandemija koronavirusa završi i sezona nastavi.

"Prestravljen sam da vidim kako će izgledati Nikola Jokić posle karantina", napisao je novinar Tom Lej koji je dugi niz godina radio na poznatom portalu "Deadspin".

Jokić je u februaru u intervjuu za ESPN kazao da je u toku sezone smršao 11 kilograma.

"Mislim da nisam ovako dobro šutirao u prvom delu sezone. Šutevi su mi bili previše kratki, a imao sam i preveliku kilažu. Izgubio sam oko 10-11 kilograma i mnogo bolje se osećam. Naš kondicioni trener Filipe, koji je pet godina sa nama, propisao mi je ishranu i napravio plan treninga. Zajedno smo prošli kroz taj proces", rekao je Jokić u februaru.

NBA sezona prekinuta je 11. marta kada je Rudi Gober testiran pozitivan na koronavirus.

Kako je sitaucija u SAD veoma teška, najranije kada bismo mogli da gledamo najbolju košarku na svetu su jun ili jul, a onda ćemo i videti ko je u kakvoj formi i fizičkoj spremi.

Jokić je ove sezone odigrao 65 utakmica i prosečno je beležio 20,2 poena, 10,2 skokova, 6,9 asistencija, uz jednu ukradenu loptu, dok je Denver treći na Zapadu sa skorom 43/22.

Izvor: B92

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR