Glas Javnosti

Odlučili: Ritas, Darušafaka i Bilbao prešli u Ligu šampiona

Košarka
Autor: Glas Javnosti

Nezvanične informacije su se ispotavile tačne. Ritas, Darušafaka i Bilbao naredne sezone igraće u Ligi šampiona. Ovo je velika pobeda FIBA nad Evroligom u borbi za klubove.

Naime, Ritas je od 2003. godine bio stalni učesnik Evrolige i Evrokupa koji je osvojio dvaput (2005. i 2009).

Darušafaka je od osamostaljivanja Evrolige (od FIBA) takođe učestovavala samo u njenim takmičenjima, odnosno tri sezone je bila učesnik Evrolige, a četiri Evrokupa čiji je pehar pdogla 2018. godine.

Slična situacija je i sa Bilbaom, koji je do danas nikada nije bio učesnik nekog od takmičenja pod kapom FIBA, već je u sedam navrata pokušao da se domogne pehara Evrokupa i jednom Evrolige.

-Oduševljeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu vrhunskim klubovima, koji igraju u nekim od najjačih liga u Evropi. Uveren sam da će doneti nešto posebno u takmičenju naredne godine- rekao je izvršni direktor FIBA Lige šampiona Patrik Komninos.

Dolazak trija najavljuje razvoj ovog takmičenja.

-Zadovoljni smo što vidimo više klubova ubeđenih u istinsku panevropsku prirodu Lige šampiona u košarci. Takođe smo oduševljeni što sve više klubova sa ambicijama za osvajanje vrhunskog evropskog trofeja biraju Ligu šampiona kako bi ispunili snove- dodao je Komninos.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR