Glas Javnosti

ODLOŽENA JOŠ TRI MEČA: Evroliga iz dana u dan u sve goroj situaciji

Košarka
Autor: Glas javnosti

Iako je retko naći sport u kom nema zaraženih korona virusom, čini se da je u ovom momentu pod najjačim udarom virusa elitno evropsko klupsko takmičenje u košarci, Evroliga.

Do sada je u Evroligi odigrano četiri kola. U prva dva nije bilo problema, ali je već u trećem došlo do prvog, zbog čega su odložene utakmice Asvel - Panatinaikos i Baskonija - Zenit (prvobitno, Baskoniji je pripisan trijumf 20:0, ali je potom doneta odluka da utakmica ipak bude odložena). Zatim, u četvrtom kolu koje je bilo zakazano za 15. i 16. oktobar, odložena su još dva meča (Asvel - Crvena zvezda i Valensija - Zenit).

Sada, pred peto kolo, ponovo su iste ekipe "krive" za odlaganje, pa će susreti Zenit - Armani, Alba - Baskonija i Efes - Asvel biti pomereni na neki drugi datum.

To znači da se broj otkazanih mečeva popeo na sedam, i gotovo je izvesno da se neće na tome zaustaviti, pa će Evroliga u najskorijoj budućnosti doći u situaciju da pojedine ekipe imaju pet, šest ili sedam odigranih utakmica, dok su druge na dve ili tri?!

Dodatan problem predstavlja ionako već zgusnut kalendar, koji neće u narednim nedeljama postati ništa rasterećeniji, pa se bliži trenutak kada će Evroliga morati da preseče - da li uopšte vredi nastavljati sezonu u ovakvom obliku? 

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR