Glas Javnosti

NOVI START ZA SRPSKOG ASA: Bogdan Bogdanović DEBITOVAO za HOKSE sa DEVET poena i ČETIRI skoka (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Naš košarkaš i reprezentativac Srbije, Bogdan Bogdanović, promenio je sredinu između dve sezone i odigrao svoj prvi meč u dresu Atlanta Hoksa upisavši devet poena i četiri skoka u porazu od Orlanda rezultatom 116:112.

Bogdanović je uz devet poena, imao i četiri skoka i dve asistencije za 23 minuta provedena na parketu, a prema košu protivnika je uputio deset šuteva (3/10, 1/5 trojke, 2/2 slobodna bacanja).

Efikasniji je od njega u poraženom timu bio Denadre Hanter sa 18 poena, dok su Džon Kolins i Danilo Galinari ubacili po 14. Prva zvezda ekipe, Trej Jang, ubacio je sedam poena, uz šest asistencija, ali i isto toliko izgubljenih lopti.

U timu Medžika, bolji od ostalih bio je Nikola Vučević sa 18 poena (11 skokova), a ostali su ravnomernije rasporedili pogotke, pa je bilo čak šest igrača sa po više od deset poena. Četrnaest je ubacio Dvejn Bejkon, 13 Evan Furnije, 12 Aron Gordon, a po deset Markel Fulc i Devin Kanadi.

Orlando je bolje ušao u meč i rano je poveo, pa je Bejkon svojom dvojkom sa 19:9 još sredinom prvog perioda odveo Orlando na dvocifrenu prednost. Orlando je imao i +13 u toj četvrtini, ali se Atlanta vratila u igru vezanim trojkama Brendona Gudvina i Kevina Uertera.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Uncle Screw (@uncle.screw)

 

Zato je u drugoj četvrtini Atlanta prišla i od tada se vodila rovoska borba. Jedine penale Bogdanović je ubacio u tom drugom periodu, da bi Medžik tek u trećem opet pobegao Atlanti. Bogdanović je pogodio trojku na početku treće četvrtine za vođstvo svog tima 55:54, ali je sve ostalo u toj deonici za zaborav od Atlante.

Majkl Karter Vilijams i Evan Furnije su polaganjem na obruču i šutem za dva doneli Orlandu 78:63 posle čega su Hoksi uspeli još jednom da se približe i čak izjednače na 92:92 i 100:100, ali ne i da preokrenu i pobede.

Sledeću šansu za tako nešto će u predsezoni imati protiv istog rivala u nedelju uveče od 23 sata.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR