Glas Javnosti

NE RAZUMEM! SULUDO SKROZ! I Amerikanci ŠOKIRANI: Ovo pre Jokića NIKO NIJE DOŽIVEO

Košarka
Autor: Glas javnosti

Nikola Jokić je još jednom u centru pažnje američke javnosti koja prati najnovija NBA dešavanja.

Za njega i Denver Nagetse plej-of se uopšte ne odvija dobro.

Kada su poraženi na prvom gostovanju Golden Stejtu, bilo je kritika jer "Srbin nije igrao ni približno nivou kakav treba da odlikuje MVP-a". Potom je, u drugom meču, Jokić popravio i košgeterski i skakački učinak, ali je bio isključen, a njegov tim doživeo još veći debakl.


I, konačno, u noći za nama, Denver je ugostio "ratnike", i to sa nadom da će u seriji koja se igra do četiri pobede prepoloviti zaostatak, ali iako je srpski as briljirao, to nije bilo dovoljno - Golden Stejt je poveo sa 3:0.

Po Jokiću je potom krenulo da pada "i drvlje i kamenje" na društvenim mrežama. Razumljivo je da su ga kritikovali oni ljubitelji košarke čiji ljubimci nisu uspeli da se nametnu kao kandidati za ovosezonsku MVP nagradu, ali su to radili i neki novinari, pa i statistički portali koji, inače, o vođi Nagetsa uglavnom javljaju sve one čudesne brojke koje dostiže u najjačoj ligi sveta.

Kada su to videli neki novinari koji svakodnevno prate Nagetse, ali i neki drugi, koji prate skroz druge klubove, rešili su da reaguju.

Tako je na konstataciju "StatMuse"-a, naloga na Tviteru sa preko 350.000 pratilaca da je "Jokić na poraz od toga da postane prvi MVP u istoriji koji je počišćen sa 4:0 u prvoj rundi plej-ofa", reagovao Jutjuber koji svoj rad posvećuje NBA ligi, "Svajpa":

- Da. Okrivite lika koji je ostvario učinak od 38 poena, 18 skokova, pet asistencija i tri krađe, koji je pritom šutirao 14/22 i završio sa +3 na parketu (dok je on igrao, Denver je dao tri poena više od rivala), a sve to dok nijedan drugi član Nagetsa nije dao više od18 poena, a (u Golden Stejtu su) i DŽordan Pul i Stef Kari i Klej Tompson su ubacili po 26 ili više poena, prenose Novosti.

Sa druge strane, Kumai Kalil, novinar koji prati Detroit Pistonse, gledao je šta pišu i u javnim nastupima iznose neke njegove kolege, i ostao u čudu.

Verovatno misleći na pojedine TV-komentatore koji su govorili da "Jokić nije imao dovoljan uticaj na tok utakmice, istakao je sledeće:

- Samo u NBA ligi igrač može da ostvari učinak poput 37/18/5 uz 66% preciznosti šuta i da umesto da bude pohvaljen, on bude kritikovan. Kunem se da se ovo s*** ne dešava u NFL-u. Ovo je samo suludo NBA izveštavanje i ja ga ne razumem.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR