Glas Javnosti

NBA se nastavlja: Las Vegas ili Diznilend?

Košarka
Autor: Glas Javnosti

Las Vegas i Diznilend su ostale kao moguće opcije da budu mesta gde će se proglasiti NBA šampion za ovu sezonu.

Sve bi bilo urađeno u potpunoj izolaciji.

Ukupno bi bilo do 40 ljudi u timu i svi bi bili testirani na Kovid 19 pre početka.

Na taj način bi se izbegla mogućnost širenja zaraze.

Komesar Adam Silver je još sredinom aprila govorio da će se liga nastaviti u karantinskom okruženju kao i da će naredna sezona kasnije početi.

I dok većina sportista jedva čeka nastavak sezone, ima i onih koji se zalažu za prekid – jedan od njih je Evan Furnije, saigrač Nikole Vučevića u Orlandu, koji smatra da nema smisla nastavljati sezonu.

-Imam perioda kada verujem da će se igrati, ali i onih kada manje verujem u to. U ovom trenutku, ne verujem u to previše. Bilo bi komplikovano sve organizovati. Koliko bismo utakmica igrali? Da li bismo odmah počeli sa plej-ofom? Ne smemo da zaboravimo da su mnoge države još u stanju karantina i timovi koji su tamo neće moći da treniraju kao mi. Tako ne bi bili isti uslovi za sve, tako da mislim da bi bilo bolje staviti tačku na sezonu- kaže Furnije.

U nedelju je objavljeno da bi, u slučaju da se donese odluka o nastavku takmičenja, NBA morala da obezbedi 15.000 testova za koronavirus.

-Ako je to sigurna opcija, spremni smo. Ipak, niko od nas ne želi da rizikuje živote, da igra utakmice bez interesa samo da bi se vratio neki novac- zaključio je as Orlanda.

Izvor: Objektiv

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR