Glas Javnosti

Mitrović neočekivano napustio Asvel: O otkazu obavešten mejlom!

Košarka
Autor: Glas Javnosti

Ovakva odluka je blago rečeno čudna i teško da može da bude utemeljena na rezultatima, jer je Mitrović sa Asvelom prošle sezone osvojio titulu u Francuskoj, uz trofej u Kupu. Tokom sezone koju je prekinuo koroavirus, Asvel je bio jedno od najprijatnijih iznenađenja elitnog takmičenja, ali...

Ali, Asvel je sve do početka maja pregovarao sa Mitrovićem u vezi sa formiranjem ekipe u skladu sa budžetom, a zatim se iznenada priča okrenula. Malo je bilo onih koji su verovali da je priča istinita, ali očigledno jeste.

Novi trener Asvela će biti Frederik Fatu, a asistent će mu biti Ti Džej Parker, rođeni brat Tonija Parkera. Mitrović i njegov advokat Ksavijer Le Karf neće se oglašavati putem medija, nego će razgovore obaviti sa čelnicima Asvela, a ti razgovori neće biti ni malo laki kada su čelnici kluba iz Vilerbana u pitanju, s obzirom da bivši selektor Crne Gore ima validni ugovor sa Asvelom sve do kraja naredne sezone.

Asvel je veliki klub, zaista svetle tradicije i ugleda, ali potezi koje je povukao kada je reč o saradnji sa Zvezdanom Mitrovićem, zaista ne idu u prilog pomenutoj reputaciji, jer se poneo, blago rečeno nekorektno prema jednom od najboljih trenera u Francuskoj u proteklih nekoliko godina, stručnjaka koji je doneo Asvelu titulu na koju se dugo čekalo i koji je sa ekipom koja nije imala ni izbliza budžet kao ostale ekipe u Evroligi, zaista pravio sjajne rezultate do trenutka prekida takmičenja.

Uz sve navedeno, Mitrović je na stolu imao ponudu Bajerna, ali je decidirano odbacio pregovore na temu prelaska u Minhen, s obzirom da je želo da nastavi projekat u Vilerbanu.

Biće zaista zanimljivo čuti koji su pravi razlozi rastanka, a to ćemo saznati kada se pregovori oko raskida završe i kada Mitrović zvanično izađe u javnost i objasni šta se zaista desilo.

Izvor: N1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR