Glas Javnosti

MAGIJI JE DOŠAO KRAJ: Lejkersi 'pokorili' Denver, Jokić IDE KUĆI (FOTO, VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Poslednji duel za Denver Nagetse protiv Lejkersa završen je u noći između subote i nedelje, pobedom Lejkersa rezultatom 117:107, u petoj utakmici finala zapadne konferencije.

Lejkersi će igrati veliko finale NBA lige posle 10 godina, nakon pobede na Nagetsima.

Nikola Jokić koji je meč završio sa 20 poena, sedam skokova i pet asistencija, ide kući, sezona je za njega završena.

Prva četvrtina bila je, a naš as je već do rane faze druge deonice imao tri faula, češće morao na klupu i to je ekipa iz Los Anđelesa iskoristila da dođe do dvocifrene prednosti.

U trećoj četvrtini ona je iznosila +16 i delovalo je da je finale već tada blizu. Nagetsi su, međutim, od tog trenutka, zahvaljujući Grentu i Mareju stigli do izjednačenja - 84:84.

Ipak, stvari je u svoje preuzeo Lebron Džejms, koji je stigao do tripl dabla, Lejkersi su se ponovo rezultatski odlepili i obezbedili veliko finale, prvo posle decenije.

Džejms je ubacio 38 poena, uz 15 skokova i 10 asistencija, dok ga je pratio Entoni Dejvis sa 27 poena, a Karuzo i Grin sa po 11.

Na drugoj strani Nikola Jokić je postigao 20 poena, koliko i Grent, a Srbin je imao i sedam skokova i pet asistencija. Džamal Marej je postigao 19 poena, a Pol Milsap 13.

Denver je porukom na društvenim mrežama poslao sportsku poruku svom ljutom rivalu.

Lejkersi će se u finalu sastati sa pobednikom finala Istoka gde Majami vodi 3:2 protiv Boston Seltiksa. Poslednju titulu osvojili su 2010. kada su igrali poslednji put u finalu, upravo protiv Bostona.

(Glas javnosti/Direktno)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR