Glas Javnosti

Leteći je znao i da voli: Džordanovo ljubavno pismo prodato za 25.000 dolara

Košarka
Autor: Glas javnosti

Došao je trenutak da se upoznamo sa stranom ličnosti najvećeg košarkaša svih vremena koju je godinama brižljivo skrivao od očiju javnosti.

Ljubavno pismo koje je Majkl Džordan napisao 1989. tada 23-godišnjoj glumici Ejmi Hanter prodato je za 25.703 dolara na aukciji u nedelju ujutro, nakon što je 2014. prodano za 2560 dolara - zahvaljujući hit dokumentarcu "Poslednji ples".

Pismo sa poštanskom markicom iz Šarlota poslato je 11. jula 1989. godine, a napisano je na listovima papira iz hotela u Mičigenu u kojem su Bulsi odseli dok su se borili s Detroit Pistonsima za finale konferencije u maju te godine.

Kako ističe "Baltimor San", kontekst oko pisma je zanimljiv. U vreme kad je napisao pismo Džordana su dva meseca delila od braka s Huanitom Vanoj u Las Vegasu, a par je već imao sina Džefrija, rođenog godinu dana ranije.

Čini se da pismo služi kao izgovor za prekid njihove veze.

 - Ejmi, ponekad sam najsebičnija osoba na Zemlji jer sam godinu dana razmišljao samo o Majklu. Priznajem da sam napravio grešku, ali teško ju je bilo promeniti. Recimo da sam je promenio. Ne bi verovala s kakvim bismo se problemima susreli. Ne bismo imali ugodnu vezu ili privatnu... To je pritisak s kojim ne mogu da živim - napisao je, između ostalog, Džordan u pomeutom pismu od dvadeset stranica.

A onda je stiglo i detaljno pojašnjenje, šta ga sprečava da uplovi u vezu sa glumicom i mnogi mogu da se stave u Džordanove patike tek danas, nakon dokumentarca, kada su bolje upoznali život koji je vodio:

- Ejmi, da sam Majkl Džordan, običan čovek s poslom od 9 do 17 časova, tad mi ne bi bilo teško da priznam grešku. Ali, umesto toga ja sam Majkl Džordan kog stavljaju na pijedestal i gledaju kao savršenog uzora. Puno ljudi, ne samo deca već čitave porodice. Možeš li da zamisliš odgovornost sa kojom moram da se nosim? Da ne spominjem bebu s damom koju volim 3 i po godine - piše Džordan rukopisom koji pokazuje da je sve napisano izjednom.

Završetak pisma je kao iz najvećih holivudskih blokbastera:

 
- Ejmi, uvek ću te voleti, sve do dana kad umrem - završio je Džordan.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR