Glas Javnosti

КРАЉ У РЕДОВИМА ЈЕЗЕРЏИЈА: Леброн Џејмс потписао четворогодишњи уговор са "Лејкерсима"

Košarka
Autor: Глас јавности / Б92.нет / од 02.07.2018.

Леброн Џејмс је договорио четворогодишњу сарадњу са Лос Анђелес Лејкерсима, пренели су амерички медији.

ЕСПН је објавио, позивајући се на Клач спортс, да ће досадашњи члан Кливленд Кавалирса на новом ангажману зарадити 154 милиона долара.

Троструки освајач шампионског прстена је, додају амерички медији, виђен у Лос Анђелесу током викенда, како би други пут донео толико очекивану одлуку о томе где ће наставити да јури титулу освајача НБА лиге, после неиспуњених очекивања у матичним Кливленд Кавалирсима током протекле две сезоне.

Иако су се у Охају надали да ће у другом боравку "Краљ" остати веран слогану "Дефенд тхе Ланд", јурњава за супертимом Голден Стејт Вориорса није донела стварање шампионског низа.

Џејмс је обећао да ће донети прстен у град, то је и урадио у својој првој сезони, уз подршку, у првом реду, Кајрија Ирвинга и Кевина Лава.

После додавања Кевина Дурента саставу Вориорса, Кавалирси нису могли да понове резултат, ни са "великом тројком", а нарочито не без актуелног плејмејкера Бостон Селтикса - "метла" у прошлосезонском финалу је значила вероватан крај Џејмсовог другог боравка у Кливленду.

Нови покушај да победи Голден Стејт имаће већ у потенцијалном финалу Западне Конференције у коју стиже први пут у својој 15-годишњој каријери. До тога намерава да стигне уз сјајан корпус младих играча, на челу са Лонзом Болом, Кајлом Кузмом, Брендоном Инграмом...

Ипак, остаје питање да ли ће генерални менаџер Лејкерса Меџик Џонсон желети да се одрекне састава који би у потенцијалу могао и без помоћи суперзвезде попут Џејмса, како би њему додао већ искусне и етаблиране сараднике.

Медији данима спекулишу о томе да је Кавај Ленард близу селидбе у Калифорнију, а дугогодишња сага о "Полу Џорџу у Лејкерсима", завршена је журком Расела Вестбрука са које је поручено да њих двојица имају "незавршен посао".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR