Glas Javnosti

Kraj jedne ere: Nastavak po starom ili novi tektonski poremećaj u evropskoj košarci?

Košarka
Autor: Glas Javnosti

Manje od 24 sata ostalo je do odluke koja bi iz korena mogla da promeni košarkašku mapu "starog kontinenta".

Ponedeljak 15. jun najavljen je kao dan kada bi Željko Obradović trebalo da saopšti da li ostaje u Fenerbahčeu, ili napušta redove turskog giganta, što bi mogla da bude možda i najvažnija odluka koja se u evropskoj košarci dogodila pred početak naredne sezone. 

Razlog je jednostavan - kada pričate o trenerima koji su obeležili istoriju američke košarrke, tri imena "odskaču" - Fil Džekson, Greg Popović i Majk Križevski. No, kada "kompas" usmerite na Evropu, "slovo" pada na samo jedno ime - čoveka kog ljubitelji igre pod obručima znaju pod nadimkom Žoc, tako da njegov odlazak iz Fenerbahčea ujedno može da znači i da će nekadašnji trener Partizana i Panatinaikosa sesti na klupu ekipe koja će se u narednim godinama boriti za sam vrh evropske košarke. 

Kao nova destinacija spominje se Engleska, nije isključeno ni da Obradović ode malo južnije, pa sedne na klupu neke ekipe iz Španije ili Italije, a njega bi trebalo da zamene ili Ufuk Saridža ili Šarunas Jasikevičijus. 

Ukoliko Obradović ode, Tursku će najverovatnije napustiti i veliki broj igrača, među kojima je i želja Crvene zvezde, Nikola Kalinić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR