Glas Javnosti

Кокошков преузео одговорност за пораз од Грузије

Košarka
Autor: Glas Javnosti / Beta

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Игор Кокошков рекао је да је Грузија била бољи тим на вечерашњем мечу, да је заслужено победила и преузео је одговорност за пораз у другом колу квалификација за Европско првенство.

"Као прво, захвалио бих навијачима што су дошли да подрже ову екипу, репрезентацију Србије. Дали смо све од себе да их учинимо поносним, али некад у кошарци ствари не иду како сте мислили. Такодје, желим да честитам Грузији. Можете да осетите да имају континуитет, имају истог тренера пет година, имају систем на који су навикнути...", рекао је Кокошков новинарима после меча.

Кошаркаши Србије изгубили су вечерас у Београду од Грузије са 90:94, у другом колу квалификација за Европско првенство.

"Верујте ми, нико није дошао само да се појави, хтели смо да победимо, било је енергије, труда... Заиста верујем да играчи играју утакмице, а тренери губе. Када изгубите онда увек се запитате шта је довело до тога", рекао је Кокошков.

Он је навео да је било много грешака, да су покушали да уведу много нових ствари и да се баш зато видело колико се кошаркаши Грузије боље познају медју собом.

"Ништа не почиње и не завршава се. Стало нам је до националног тима, стало нам је до дреса који носимо и боли када изгубимо код куће, није сјајан осећај, али треба гледати ширу слику. Видели смо неке младе играче које смо хтели да видимо, искуснији су били ту да поведу... Хоћу да захвалим играчима који су нашли време да додју и да играју", додао је селектор Србије.

Кокошков је истакао да је поносан на играче и да ће тим следећи пут дати све од себе да буде бољи.

"Притисак на лопти нам је у почетку давао резултат, али касније нисмо успели да зауставимо Шермадинија и Мекфадена. Вечерас је бољи тим победио. Следећи пут морамо да играмо боље, чвршће. Не можемо да се кријемо иза труда", рекао је Кокошков.

Новинаре је занимало и шта је недостајало на вечерашњем мечу.

"Психолошки, мало притисак. Осетила се нервоза последњих пар дана. Имамо пар ветерана, али и пар беба који су први пут у овој атмосфери. Можда је било лакше да играмо у Финској где нас нико не зна. Некад под притиском играш мало лошије. Не могу да се кријем иза незалагања. Момци су хтели... Фалило нам је лаких поена, асистенција, једна тројка... Лако смо и брзо улазили у бонус, дозволили смо да агресија прерасте у лоше одлуке у одбрани", рекао је Кокошков.

Упитан да ли је он имао трему, стрес, Кокошков је рекао да је ово био посебан моменат за њега.

"Ја 20 година нисам радио у Београду, Србији, то је посебан моменат. Кад крене утакмица то се заборавља. Нисам имао трему везану за психолошку припрему... За нас је ово недоумица, има много нових играча, први пут смо се састали, а Грузијци су одрасли заједно", рекао је Кокошков.

Он је поновио да су сви у ових неколико дана уложили много енергије, да се нико није појавио неприпремљен, без мотива.

"Утисци после ових неколико дана је да је много посла изискује рад с репрезентацијом. Није то само појавити се и поставити неке акције, то је жива ствар, као глина која се обликује", рекао је Кокошков.

Новинаре је занимало и каква је била идеја код последњег напада.

"Ту акцију смо одиграли и у Финској, ставили смо то на таблу, био је отворен шут... Мало су се ноге одсекле, али то је кошарка", рекао је Кокошков и додао да је енергија нестала јер су "нестале ноге".

Он је на крају позвао навијаче и јавност да подрже играче.

"Молим вас само да подржимо играче. Лако је да констатујемо шта не ваља, него да видимо како ћемо то да решимо. Сви они имају другачије улоге у тиму, а у репрезентацији се то мења. Овај прст ће увек бити уперен ка тренеру, јер тренер губе утакмице. То је што је. Имамо оно што имамо, то је наш тим, свих нас", рекао је Кокошков.

После два кола у Групи Е Србија има победу и пораз.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR