Glas Javnosti

JOŠ JE DALEKO OD KUĆE! Svi prate spasavanje srpskog košarkaša iz Ukrajine

Košarka
Autor: Glas javnosti

Srpski košarkaš Aleksandar Zečević, koji se profesionalno bavi košarkom u Ukrajini, već dva dana pokušava da napusti ovu zemlju koja se nalazi pod napadom rukih snaga.

"Vozio sam juče ceo dan kroz Ukrajinu i zbog ogromne gužve nisam još ni blizu Srbije. Sada se nalazim na granici sa Moldavijom, ogromna je gužva na putevima", rekao je Zečević za RTS. 

Na put je krenuo juče prepodne, a sada se nalazi na granici sa Ukrajinom. Put je, kako je ispričao, težak jer su gužve na putevima koji vode iz Ukrajine ogromne.


On je iz  Harkova krenuo juče ujutru i odakle se uputio ka rumuskoj granici do koje može da stigne preko Moldavije, evropske države koja se graniči sa Rumunijom na zapadu i Ukrajinom na istoku. Ovo je je jedna od tasa kojom srpski državaljni mogu da dođu do naše zemlje.

"Kontaktirali su me iz naše ambasade, mislim da neće biti nikakvih problema. Na 400 kilometara od Harkova se već osećam bezbedno", rekao je on juče u popodnevnim časovima za Euronews Srbija.

Podsetimo, Zečević je uoči eskalacije krize i napada Rusije na Ukrajinu rekao da njegove kolege koji su strani državaljani odmah napustili Ukrajinu, kao i da je on praktično ostao poslednji.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR