Glas Javnosti

JOKIĆ UČESTVOVAO U POTPUNOM LUDILU NA TERENU: Ovakva 'akcija' do sada nikad nije viđena!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarka je jedan od najlepših sportova za gledanje, ali se pnekad desi nešto što je teško opisati rečima kao na meču NBA lige u kojem je učestovao i naš Nikola Jokić.

U meču Denver - Indijana, videli smo jednu od najbizarnijih akcija i napada u istoriji košarke, a Nikola Jokić bio je važan akter.

Bio je to jedan od momenata kada prestaje bilo kakva priča o taktici i planu, u potpunoj improvizaciji, nije se znalo više gde lopta ide, pri 91:87 za Pejserse.

Denver je imao napad koji nije umeo da pretvori u koš, uz neverovatne poteze, stizanja lopte daleko iza obruča, padove, pri jednom se Jokić ozbiljno ugruvao, ali se pridigao i nastavio da igra.

No, krenimo od početka.

Tačno na 1:32 pre kraja pretposlednje deonice, posle koša Mekonela za 91:87, Denver je probao da dođe do trojke preko Grina, a onda je počeo haos kada je Jokić refleksno reagovao i poslao loptu daleko iza koša, preko table i semafora.

Marej je uspeo da vrati loptu u igru na neverovatan način, pa je sam probao da pogodi, a pri borbi za skok, Jokić se bolno prizemljio.

Tu nije bio kraj, i Kampaco je oprobao šut, onda je Grin iz odbojke loše šutirao, odbijeno je i polaganje Dozijea blokadom Tarnera, da bi na kraju Jokić skoro sa centra šutirao u poslednjim trenucima napada.

I to je promašeno, ali je Jokiću uspelo da zasmeta rivalima i izbori nastavak napada, lopta je otišla u aut i pripala je Nagitsima.

Samo u ovom periodu dok je lopta bila u igri, Denver je imao šest promašaja, a onda se akcija nastavila u brojanju do čak osam promašaja, jer je nova dva imao Jokić.

Naš centar je tako u jednom napadu imao tri promašaja, ali je sve nadoknađeno u 4. deonici. Tada je Denver napravio seriju od čak 22:2 za pobedu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR