Glas Javnosti

HRVATI U STRAHU: Ako ne pobedimo Estoniju preti nam Srbija

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaška reprezentacija Hrvatske ukršta se sa grupom u kojoj se nalazi i naša ekipa, a tamošnji mediji nikako ne žele Srbiju za rivala u nokaut fazi.

Portal index.hr pred meč "vatrenih" sa Estonijom objavio je tekst pod naslovom: "Hrvatska danas mora pobijediti na Eurobasketu. Već u osmini finala joj prijeti Srbija".

"Nakon uvodnog poraza od Grčke i slavlja nad Velikom Britanijom, hrvatska košarkaška reprezentacijau milanskom Mediolanum Forumu igra protiv Estonije u trećem kolu svoje skupine na ovogodišnjem Eurobasketu. Nadolazeći susreti izuzetno su važni za Hrvatsku, kojoj trebaju pobede kako bi u nokaut fazu krenula sa što bolje pozicije" počinje tekst na Indeksu.

"Nakon Estonije, Hrvatsku čekaju još dve utakmice u grupnoj fazi prvog dela turnira, one protiv Italije koja je jedan od domaćina te Ukrajine. Podsetimo, od šest reprezentacija u ovoj grupi, četiri ih ide dalje, među 16 najboljih reprezentacija Evrope. Hrvatska bi u najboljem slučaju već danas mogla osigurati prolaz u drugu fazu, dok bi u najgorem slučaju svoje šanse stavila na vrlo tanak led. Ovo su sve moguće kombinacije i scenariji u ovoj fazi Eurobasketa:

Pobedom bi Hrvatska bila na korak od iduće runde

"Ekipa Damira Mulaomerovića veliki je favorit u današnjoj utakmici i očekuje se pobeda. Ako Hrvatska odradi posao i savlada Estoniju, skoro sigurno će igrati drugom krugu. Naime, pobedom u današnjem susretu imala bi omer od dve pobjede i jednog poraza. Time bi bila ispred Estonije koja još nema pobedu. Velika Britanija kasnije igra protiv Grčke i u slučaju da izgubi, bit će u istoj situaciji kao i Estonija - da dve utakmice do kraja "kasni" dve pobede za Hrvatskom koja je savladala obe reprezentacije. Postoji i izrazito mala mogućnost da se zatvori krug između Hrvatske, Estonije, Velike Britanije i Italije, ali s obzirom na to da je savladala Ostrvljane s 21 poenom razlike, Hrvatska bi vrlo verovatno imala nedostižnu koš-razliku.

Estonija tek uvertira

Naravno, Hrvatska ne želi samo da osigura prolaz, već i što bolji žreb u idućoj rundi. Podsetimo, 16 reprezentacija koje prođu u iduću fazu igraće osminu finala na jednu utakmicu po nokaut sistemu. Hrvatska se ukršta sa grupom u kojoj su Srbija, Finska, Izrael, Poljska, Češka i Holandija. Srbija se zasad čini neuhvatljivom. U slučaju da osvoji grupu, a Hrvatska prođe dalje tek kao četvrta, veliki derbi mogli bismo da gledamo već u osmini finala Eurobasketa", navodi se u tekstu Indeksa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR