Glas Javnosti

Gde su nestali DRES i PATIKE Radivoja Koraća? U selidbi ili tokom snimanja `Žućka`

Košarka
Autor: Strahinja Nikolić

Karijera Radivoja Koraća mnogima je služila kao inspiracija i povod da počnu da se bave sportom, ali je status legende tragično nastradalog košarkaša privukao pažnju i ljudi čiji prvobitni cilj je lična korist.

Korać je najveći deo karijere proveo u OKK Beogradu, od 1957. do 1967. odigrao je 164 utakmice, postigao je 5.796 poena (35,3 po meču), dok je sa reprezentacijom tadašnje Jugoslavije na Olimpijskim igrama 1968. godine osvojio srebrnu medalju. 

Uz saigrače iz kluba Trajka Rajkovića, Slobodana Gordića i Miodraga Nikolića bio je udarna igla nacionalnog tima, ali nije dočekao da 1970. godine bude deo ekipe koja je osvojila Svetsko prvenstvo održano u Jugoslaviji. Upravo iz tog razloga oprema koju je Korać nosio ima izuzetnu težinu, ali je ljubiteljima igre pod obručima prilika da vide to dragoceno parče platna uskraćena pre nekoliko godina.

Naime, oprema koju je legendarni Žućko nosio nestala je iz prostorija OKK Beograd u periodu između 2015. i 2017. godine. Kako je rekao Vlade Đurović, tadašnji predsednik kluba, patike i dres su nestali prilikom selidbe iz prostorija koje su se nalazile u ulici Braće Krsmanović u halu "Radivoj Korać" u ulici Zdravka Čelara.

- Ne možemo da znamo ko je to uradio jer smo mi dresove pozajmljivali i za snimanje određenih filmova, rekao je Đurović pre dve godine za "Blic". Kako nam je rečeno u klubu, dres i patike su pozajmljeni za potrebe snimanja filma "Zlatna levica, priča o Radivoju Koraću" iz 2011. godine, nakon čega im se gubi svaki trag.

Iako su čelnici OKK Beograda još tada podneli prijavu policiji protiv NN lica, dve godine kasnije nema nikakvih informacija, pa nam ostaje da se zapitamo - gde su dres i patike u kojima je Žućko krčio put ka legendi?

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR