Glas Javnosti

FIBA omogućila ljubiteljima srpske košarke da sastave svoju petorku!

Košarka
Autor: Glas Javnosti

Poznato je da Srbija ima selektora onoliko koliko ima ljubitelja sporta, a oni koji obožavaju košarku imaju jedinstvenu priliku da naprave tim snova Srbije sa Evrobasketa održanih u 21. veku.

Marko Jarić, Miloš Teodosić, Igor Rakočević, Saša Obradović, Dejan Bodiroga, Bogdan Bogdanović, Predrag Stojaković, Milan Gurović, Nemanja Bjelica, Novica Veličković, Milan Mačvan, Dejan Tomašević, Nenad Krstić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica, Željko Rebrača.

Sve as do asa… I, naravno, da je izbor izuzetno težak, žargonski rečeno – slatke muke. FIBA je Srbiji ukazala i svojevrsnu čast, pošto samo u našoj reprezentaciji ima 16 kandidata za izbor idealne petorke u periodu od 2000. do 2020. godine.

-Zemlji košarke nije potrebno posebno predstavljanje- već u prvoj rečenici FIBA pokazuje koliko ceni našu reprezentaciju i ovdašnje majstore pod obručima.

Pod nazivom Jugoslavija osvojen je Evrobasket 2001. godine, da bi na naredna dva prvenstva nastupali kao Srbija i Crna Gora, dok nije došlo do odvajanja država.

Srbija je samostalnu istoriju pisala 2009. i 2017. osvajanjem evropskog srebra. FIBA dodaje i kako je bogata istorija dodatno ispisana srebrom na Mundobasketu 2014, odnosno medaljom istog sjaja na Olimpijskim igrama u Riju dve godine kasnije.

Pitanje je trenutka kada će aktuelna generacija staviti i najsjajnije odličje oko vrata, do tada pred vama je da izaberete pet veličanstvenih od 16 pomenutih asova.

Kako bi izgledala vaša omiljena petorka od srpskih košarkaša koji su učestvovali na Evrobasketu u 21. veku? Možete napraviti OVDE.

 

Izvor: Nova

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR