Glas Javnosti

FIBA Liga šampiona ili Evroliga: Partizan presekao, poznato gde će crno-beli nastupati sledeće godine!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaški klub Partizan doneo je odluku u kom takmičenju će igrati naredne sezone, a nju je javnosti saopštio predsednik kluba Ostoja Mijailović na konferenciji za medije.

Partizan će u takmičarskoj sezoni 2020/21 igrati u 

Podsećamo, crno-beli su u FIBA Ligi šampiona igrali u sezoni 2016/2017, nakon čega su se vratili pod okrilje Evrolige i nastupali u Evrokupu. Ipak, odluka Đordija Bertomeua da poništi sezonu u trenutku kada je Partizan zauzimao prvo mesto pred početak plej-ofa u ABA ligi, a u Evrokupu iz Virtus smatran glavnim favoritom za osvajanje trofeja naterala je crno-bele da ozbiljno razmotre ponudu FIBA i ponovo zaigraju u međunarodnom takmičenju pod njenim okriljem.

Mijailović je prvi deo konferencije posvetio analizi prethodne sezone, i tom prilikom istakao da je Partizan prekidom sezone mnogo izgubio kao klub:

- Partizan i Efes su najviše izgubili kako finansijski, tako i sportski. Ne mogu da kažem da je sportska nepravda, okolnosti su bile takve, čelnici Evrolige su doneli odluku kakvu su doneli i razumemo ih. Nismo frustirani, razumemo celokupnu situaciju iako smo uz Efes najviše oštećeni. Čestitao bih ekipama koje su se plasirale u Evroligu, a posebno ekipama koje su bez osvojenog trofeja dobile mogućnost da igraju Evroligu. Ovom prilikom želim da našem najvećem rivalu poželim da naredne sezone zabeleži bolje rezultate, istakao je Mijailović, koji je potom nastavio.

 

- Odluka koju saopštavam je možda i najteža u mom životu, ali i u istoriji kluba. Doneli smo odluku jednoglasno na sednici Upravnog odbora. Imali smo četiri opcije. Prva je bila Evroliga, koja se nije dogodila sticajem okolnosti, mada smo imali realnu šansu, iako ne mogu da tvrdim da bismo osvojili Evrokup ili u ABA ligi bili prvi. Druga opcija je FIBA. Najisplativije takmičenje sa finansijskog aspekta za Partizan je ovo takmičenje. Niko ne zna kako će sve izgledati naredne sezone, i možda je bolje da odemo tamo i obezbedimo veće prihode. Treća je bila da ne igramo ništa, da se posvetimo ABA ligi, a četvrta je bila takmičenje u Evrokupu, koji će dve ekipe odvesti u Evroligu. Imamo utisak da smo ga prerasli, meni je pripalo da nosim barjak Partizana. Većina igrača ostaje, trener Trinkijeri takođe, otkrio je Mijailović.

Usledila je informacija koju su svi nestrpljivo čekali:

- Partizan ostaje uz Evroligu i naredne sezone će igrati Evrokup. Hvala FIBA na svemu što su nam ponudili. Odluku smo mi doneli, bez ikakvog pritiska, dodao je Mijailović.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR