Glas Javnosti

Evroliga još uvek u nedoumici

Košarka
Autor: Glas Javnosti

Evroliga i dalje ne zna šta da radi, traži se “idealno” rešenje.

Evroliga je i dalje na prinudnoj pauzi zbog pandemije koronavirusa, a čelnici elitnog košarkaškog takmičenja ne znaju šta da preduzmu po pitanju nastavka sezone. Ili završetka iste.

Situacija u sportu zbog nevidiljivog i vrlo nezgodnog protivnika dobro je poznata. Širom planete traže se rešenja da se život, što je pre moguće, vrati u normalu.

Do tada, čelnici sportskih takmičenja pokušavaju da pronađu model za tekuću sezonu i pojedini su u velikom problemu.

Evroliga i dalje ne zna šta joj je činiti. Sezona je prekinuta posle 28. kola, brojni predlozi bili su na stolu, poput onog da se završi za pet nedelja u tri grada, što znači da se odigraju u tom periodu preostale 72 utakmice.

Zvučalo je i na prvu loptu prilično nemoguće…

Čelnici Izvršnog odbora Evrolige imali su ovog četvrtka novi video sastanak posle kojeg i dalje nema konkretnog rešenja. Pet tačaka bilo je na dnevnom redu.

Ključno je da se i dalje traži jedinstveni model, odnosno dogovor, koji bi aminovali i Bord trenera i Udruženje igrača Evrolige po pitanju nastavka sezone.

Druga tačka je da se nastavlja sa traženje alternativnih rešenja da se kompletne sezone u Evroligi i Evrokupu završe prema prvobitnom programu, kada to dozvole zdravstveni i bezbedonosni uslovi za sve učesnike.

Treće – radi se na kolektivnim srednjeročnim i dugoročnim planovima kako da se ublaže finansijski udarci i kako da se pomogne klubovima na tom planu.

Ujedno, Evroliga nastavlja sa svojom kampanjom da sve što se dešava približi i svim ljubiteljima košarke.

Za kraj, dogovoreni su novi sastanci između predstavnika takmičenja i klubova, kako bi usaglasili strategije po pitanju teške situacije.

Dakle, još se ništa ne zna i pitanje je kada će se znati. Podsetimo, prvi čovek Udruženja igrača Evrolige Boštjan Nahbar je u intervjuu za Nova.rs poručio kako je početak maja krajnji rok da se reši sudbina ove sezone.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR