Glas Javnosti

EVROLIGA: Zvezdu prva četvrtina koštala pobede, Barselona slavila u Kataloniji

Košarka
Autor: Glas javnosti

Košarkaški Crvene zvezde poraženi su od Barselone u meču 10. kola Evrolige rezultatom 76:65.

Počelo je veoma loše po crveno-bele, razigran je bio Nikola Mirotić, koji je vezao pet poena, nadovezao se Oriola, pa su domaći imali 7:0 već posle tri i po minuta igre. Zvezda je prve poene postigla preko Terija, ali je odgovor stigao u vidu koševa Kalatesa, Bolmara i Brendona, dok je za Zvezda do kraja četvrtine uspela da postigne još samo četiri poena, i to preko Duopa Rita. Na prvu pauzu sjajni Katalonci su otišli sa 19:6. 

Domaći su bez većeg problema održavali razliku, na poluvreme su otišli sa 39:22, a trojkom Mirotića razlika je porasla na "+22" nakon minut i po igre u trećoj deonici. 

Razigrala se Zvezda u tim trenucima, pogodili su trojke Rit (jednu) i Dobrić (dve), prišli su izabranici Saše Obradovića na "-12", ali je Barselona nakon tajm-auta Šarunasa Jasikevičujusa odbila taj nalet, a trojkom Hange nakon promašaja Voldena prednost je narasla opet na 17 poena, 59:42. Dodatan problem predstavljala je nepriajtnost za Korija Voldena, koji je prilikom prodora pao i udario vilicom u parket.

Tih 17 poena prednosti Barsa je sačuvala do poslednjih 10 minuta (61:44), zatim je ponovo Zvezda uspela da priđe na 12 poena minusa (63:51). ali su domaći još jednom uspeli da serijom 5-1 povećaju razliku na 16 poena. 

Pokazao je kvalitet u tim momentima Lengston Hol, pogodio neke teške šuteve, a nakon njegovog koša i faula nad Terijem Zvezda je uspela da smanji razliku na 11 poena. Imala je Barselona šansu da ponovo napravi osetniju prednost, ali je Mirotić napravio korake, dok je sa druge strane Tejlor Ročesti prvo trojkom, a zatim prodorom crveno-bele doveo na minus od sedam poena. 

Na kraju, Katalonci su slavili 76:65, predvođeni Mirotićem (23 poena). Sa druge strane, Džordana Lojda nije služio šut, ubacio je samo dva poena, nisu briljirali ni O'Brajant (pet), Volden (sedam), a jedini dvocifreni bio je Davidovac sa 12 poena. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR