Glas Javnosti

Evrobasket tek 2022.

Košarka
Autor: Glas Javnosti

Pandemija koronavirusa pomera brojna sportska takmičenja što se odražava i na sledeću godinu, pa je promenjen termin Evrobasketa i umesto 2021. biće održan 2022. I to nije jedina odluka koju je FIBA donela ovog četvrtka.

Termini kontinentalnih prvenstava i za košarkaše i košarkašice, koja su u planu sledeće godine, pretrpela su određena pomeranja.

Jasno je i zašto – zbog pomeranja Olimpijskih igara u Tokiju, koje su odložene za sledeće leto, pa je FIBA morala da napravi određene korekcije. I to ne male…

Evropsko prvenstvo za košarkaše biće u periodu između 1. i 18. septembra 2022. godine, u Češkoj, Gruziji, Italiji i Nemačkoj, umesto prvobitno planiranog termina 2-19. septembar 2021.

Takođe, poznati su i novi datumi olimpijskih kvalifikacionih turnira za košarkaše, koji su bili planirani za predstojeće leto. Za vizu za Tokio boriće se od 22. juna do 4. jula 2021. godine, i jedan od domaćina turnira je i Beograd.

Što se tiče dama, potvrđeno je da će igrati za evropski tron i medalje od 17. do 27 juna, pa kod njih nije bilo promene termina.

Sve odluke donete su na sastanku Izvršnog komiteta FIBA, a koji je dobio preporuku od Takmičarske komisije FIBA.

Podsetimo, Bord FIBA je dao “zeleno svetlo” i da FIBA Evropa u celosti plati naknadu za učešće mlađih selekcija svih nacionalnih federacija.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR