Glas Javnosti

'DOSTA JE BILO, VREME JE ZA KRAJ KARIJERE': Filip Čović je odlučio da STAVI TAČKU na košarku u 32. godini!

Košarka
Autor: Glas javnosti

Srpski košarkaš, Filip Čović otkrio je da više ne planira da se bavi košarkom i da je vreme da "okači patike o klin". On je za Meridian Sport govorio i o aktuelnim košarkaškim temama, mladim nadama košarke i ABA ligi.

Srpski košarkaš je tokom svoje kareijere nastupao za FMP Železnik, Crvenu zvezdi i grčki KAOD.

Iako Čović veruje da bi mogao da odigra još nekoliko sezona i to na visokom  nivou, kaže da je još krajem prošle godine doneo odluku da je ovo poslednja sezona koju igra. 

"Od osme godine sam u košarci, sada ima 32 i želeo bih malo da se posvetim porodici i nekim drugim stvarima koje nisu usko povezane sa terenom. Jednostavno mislim da je bilo dosta," objašanjava Čović.

 

Čović se u Merdian Sport-u, dotako i teme pandemije korona virusa i kako je bilo igrati košarku dok pandemija bukti.

" Košarka, nažalost, nije mogla ništa bolje da prođe od ostalih životnih sfera, pa je tako izostanak publike dosta uticao i na samu sezonu, a pogotovu na igrače," ističe košarkaš.

 

Kada je reč o ABA ligi, bivši Zvezdin košarkaš je komentarisao koliko je pogrešno što se fokus pomera sa igrača i same igre, a teme van terena.

"Moram svakako dodati da je tužno šta se sve dešavalo van terena jer na neki način tu igrači ispadaju iz prvog plana, a mislim da je u svakom finalu bitno šta se dešava na terenu ," završava Čović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR