Glas Javnosti

Dejan Bodiroga i Dražen Petrović su braća

Košarka
Autor: Glas javnosti

Španski list "Mundo Deportivo" tokom devedesetih otkrio da postoji rodbinska veza između dva proslavljena košarkaša

Jednu upečatljivu priču devedesetih godina prošlog veka objavio je španski list "Mundo Deportivo", a ona je otkrila da su Dejan Bodiroga i braća Petrvoić, Dražen i Aleksandar - bliski rođaci.

Prema njihovim navodima deda Dražena Petrovića, Jovan i baka Dejana Bodiroge, Gospava bili su rođeni brat i sestra.

Draženov deda je imao sina, takođe Jovana, koji je zbog službe u Ministarstvu unutrašnjih poslova Jugoslavije otišao u Šibenik, gde je upoznao svoju buduću suprugu Biserku i sa njom dobio dvojicu sinova, kasnije košarkaša.

Sa druge strane, Gospava Petrović se udala i postala Gospava Bodiroga, a jedno od njenih sedmoro dece, Vaso, imao je sinove Željka i Dejana Bodirogu.

Tu priču je čuvenom sportskom novinaru i publicisti Vladimiru Stankoviću potvrdio Dejana Bodiroge koji je ispričao da je kao kadetski reprezentativac na jednim od priprema u Zagrebu upoznao Dražena, ali nije znao da su rođaci.

 Iz rodne Hercegovine Jovan Petrović je otišao u Šibenik, a Gospava Petrović u Srbiju, odnosno Vojvodinu, pa su tako Dražen i Dejan živeli u različitim republikama, neznajući da su zapravo braća.

Dejan Bodiroga je posle rata postao reprezentativac Srbije, tada SR Jugoslavije, dok je Dražen, do svoje smrti igrao za Hrvatsku reprezentaciju.

Zanimljivo je da Bodiroga nikada nije igrao za Partizan, klub za koji navija od malena.

 

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR