Glas Javnosti
posta

Definitivno kraj: Dragan Šakota napustio klupu Zvezde

Košarka
Autor: Glas javnosti

Kao što je i bilo najavljeno, Dragan Šakota u narednoj sezoni neće predvoditi košarkaše Crvene zvezde.

Šakota je crveno-bele preuzeo u novembru prošle godine, mesec dana nakon što je Milan Tomić podne ostavku. Šakota je uspeo da konsoliduje ekipu, zabeleži nekoliko sjajnih rezultata, ali je pandemija koronavirusa omogućila tim sa Malog Kalemegdana da se do kraja bori za novi prsten ABA lige i mesto među osam najboljih u Evroligi:

- Završavamo sezonu 19/20. Znate i sami kako je završeno, nažalost van terena. Konferenciju smo zakazali da bi vam preneli informaciju da Dragan Šakota neće biti više prvi trener, rekao je predsedik Zvezde Nebojša Čović.

. Imali smo takav dogovor kada je došao. Šakota je došao u jednom od najtezih trenutaka u Zvezdi. Imali smo puno razgovora sa trenerima. Neki tada nisu hteli, a sada mozda bi, drugi su bili pod ugovorima... Šakota je uradio dobar posao, saradnja je bila izvanredna. Zahvalan sam njemu i stručnom stabu. Šakota, hvala još jednom i žao mi je što je došlo do rastanka. Vrata Crvene zvezde su ti otvorena za stalno, istakao je Čović, koji je dodao da će dosadašnji trener možda ostati u klubu, ali na drugoj funkciji.

Umesto Šakote, na klupu Zvezde trebalo bi da sedne Saša Obradović.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR