Glas Javnosti

DEBAKL NBA DRIM TIMA: Svi su ih videli kao šampione, a onda im je Boston održao ČAS KOŠARKE (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Zahuktao se NBA plej-of, sve žešća je borba za titulu, a jedan od favorita sa početka sezone morao je da stavi tačku na ovogodišnji nastup.

Bruklin Netsi ušli su u sezonu sa namerom da osvoje titulu sa rosterom punim zvezdama, prekaljenih veterana i igrača željnih dokazivanja, ali su se raspali kada su naleteli na zid Boston Seltiksa i na iznenađenje svih izbačeni nakon takozvane „metle“.

Boston je sa 4:0 u pobedama razbio Bruklin i za kraj dokrajčio ono što je na papiru trebalo da bude „drim tim“, a za koji je već neko vreme jasno da je olupina koja čeka da potone.


Završnica prethodne sezone nije nagoveštavala takav scenario.

Bruklin je u epskom polufinalu plej-ofa bio na jedan santimetar od eliminacije kasnijeg šampiona Milvoki Baksa. Da Durent u šestom meču nije nagazio liniju i umesto produžetka doneo pobedu svom timu, možda bi sve izgledalo drugačije, prenosi Nova.

Nije samo taj santimetar koji je Durent gazio sprečio Bruklin da ode do kraja. U seriji protiv Milvokija falio je i Kajri Irving zbog povrede, a Harden je igrao na jednoj nozi u poslednjim mečevima bez neke velike upotrebne vrednosti


Upravo je na tome i temeljen optimizam za ovu sezonu. Zdrav i spreman trio Durent-Irving-Harden uz pomoćno osoblje trebalo je da bude nezaustavljiv.

Ali, stvari su krenule naopako još od samog starta.

Pandemija koronavirusa ušla je u etapu u kojoj su vakcine krenule masovno da se primenjuju i postale su uslov za gotovo svaku sferu života.


Tako je Kajri Irving svoje antivakserske stavove platio zabranom igranja u Njujorku koji je na svojoj teritoriji branio boravak nevakcinisanima u sportskim objektima.

Irving je bio spreman da plati i kaznu i odustane od dela zarade zbog svojih stavova, a njegov povratak usledio je tek u drugom delu sezone, kada je klub pristao da ga vodi na gostovanja dok preskače utakmice u "Barklej centru".

Dozvolu je dobio tek nekoliko mečeva pred početak plej-ofa, a to njegovo selektivno prisustvo dodatno je otežavalo uigravnje ekipe i stvaranje hemije, a trpeli su i rezultati.


Drugi veliki problem bio je slučaj Džejmsa Hardena.

Sjajni bek Bruklina je na pripreme za ovuu sezonu došao značajno ugojen, nespreman i fizički zapušten što je prilično izbacilo iz takta Kevina Durenta koji to nije mogao da prećuti.

Situacija sa Hardenovom spremom se nije naročito brzo menjala ni kada je sezona odmakla pa se stvorio animozitet na relaciji Durent-Harden.


Izostanak jedne zvezde, i sukob preostale dve uticao je i na mlake igre Bruklina tokom sezone.

Očekivalo se da upale motore u nekom trenutku i u završnici izbore bolje mesto u plej-ofu, ali je umesto toga usledila nova drama.

Revoltirani i dalje nespremni Harden uputio je zahtev za trejd čelnicima kluba i tada je bilo jasno da je sve puklo.

Na kraju, Harden je otišao u Filadelfiju, a u suprotnom pravcu došao Ben Simons, kontroverzna i osporavana zvezda koja je uz to bila povređena I sa psihičkim problemima.


Bruklin je ostao bez ozbiljnog aduta iako je Harden bio daleko od onog igrača iz prethodne sezone, a u zamenu dobio igrača koji još nije zaigrao i koji bi u teoriji mogao dobro da se uklopi.

Ipak, Simons je postao predmet sprdnje, a čak je i poslovično hladni Stiv Neš uspeo da se iznervira na pitanje o njegovom povratku.


Zato su Netsi zbog komplente rašomonijade morali zaobilaznim putem do plej-ofa, preko plej-in turnira.

Posao sa Klivlendom je odrađen lako i trebalo je da usledi spektakl protiv Bostona.


Uprkos svim problemima, mnogi su smatrali da su Durent, Irving, Kari, Mils i ostatak ekipe sposobni na čist napadački talenat da izbace vrlo uigranog rivala koji zna šta hoće u svakom trenutku meča.

Prognoze su najavljivale seriju od sedam utakmica koja bi mogla da ode na bilo koju stranu.

Kada je završen prvi meč, koji je Boston dobio poenima Tejtuma uz zvuk sirene, činilo se da bi scenario o drami mogao i da se ostvari.


Međutim, Seltiksi su taj meč iskoristili da razotkriju sve mane rivala i d aih maksimalno eksploazišu i na kraju seriju završe sa neverovatnih 4:0.

Bruklin je tako ostao jedini tim u prvoj rundi plej-ofa koji nije zabeležio pobedu, a iako je u četvrtoj utakmici delovalo da mogu da spreče metlu, jasno je da je kontrola sve vreme bila u rukama Bostona i mala drama u završnic bio je tek poslednji trzaj Netsa.

Kevin Durent nikada nije izgledao nemoćnije nego u seriji protiv Bostona. Čak i kada bi uspeo da dođe do nekih brojki, nije mogao da pogađa kada se lomilo.


Irvinga su njegove ludosti van terena i nedostatak forme i ritma debelo koštali, a mnogi se pitaju da li je vreme u kojem smo mogli da ga smatramo za superstara prošlo.

Mnogi su krenuli da vade brojke o njegovim plej-of nastupima gde se vidi da bez pomoći dominantnog igrača kao što je to bio Lebron Džejms ne bi mogao ništa da uradi.

Tako je Bruklin došao od tačke gde ga je jedan santimetar delio od realne šanse za titulu do tače kada je pitanje daljeg postojanja projekta u ovakvoj formi uopšte moguće.

Sada je pred čelnim ljudima kluba pitanje da li još jednom pokušati sa istim snagama uz blage korekcije, ili se mora okrenuti novi list.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR