Glas Javnosti

CRNOGORAC POKORIO ČIKAGO: Vučević postigao REKORD karijere, porede ga sa legendarnim Šekom (VIDEO)

Košarka
Autor: Glas javnosti

Crnogorski košarkaš, Nikola Vučević, kojI nastupa u NBA ligi, je sa 43 poena u meču Orlanda protiv Čikaga postavio rekord karijere, koji su pre njega imali samo Šakil O'Nil i Dvajt Hauard.

Vučević se trenutno nalazi u borbi za Ol-star izbor (trenutno izvan Top 10), a da ko god bude glasao za njega neće pogrešiti pokazao je u pobedi svog Orlanda nad Čikagom rezultatom 123:119.

Nikola je imao 43 poena (17/29 iz igre), što mu je rekord karijere, kao i 19 skokova, četiri asistencije i jednu blokadu.

- Glasam za njega svaki dan, po dva puta, ma, koliko god puta mogu. Želim da dam svoj doprinos. On je za nas definitivno Ol-star i uveren sam da to zaslužuje - rekao je njegov saigrač Kol Entoni.

Vučević je do rekorda karijere došao tako što je pogodio dva bacanja na 2,6 sekundi do kraja meča, čime je nadmašio prethodni rekord od 41 poena 2017. godine protiv Bruklin Netsa. ​I, iako je bio zadovoljan rekordom, više je cenio trijumf nad Bulsima.

- Odličan je osećaj doći do rekorda karijere u pobedi, pošto je prošli put to bilo u porazu. U ovakvim stvarima uživate više kada pobedite. Ja sam najsrećniji večeras zbog pobede jer mislim da smo od početka do starta igrali sjajno - rekao je Vučević.

Uspeh bivšeg igrača Budućnosti umalo da bude umanjen, s obzirom da je Orlando "prosuo" dvocifrenu prednost koju je imao početkom četvrte četvrtine.  Na dva minuta do kraja bilo je nerešeno (112:112), ali je Čikago promašio nekoliko vezanih šuteva, što je Vučeviću donelo priliku da na 2,6 sekundi do kraja sa oba pogođena bacanja reši pitanje pobednika.

Crnogorac je, inače, postao prvi igrač koji je u dresu Orlanda uspeo da dođe do barem 43 poena i 19 skokova na jednoj utakmici još od Dvajta Hauarda i Šakila O'Nila. Pored Nikole u ekipi Medžika istakli su se Kol Entoni i Evan Furnije sa 17, odnosno 20 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Zek Lavin sa 26 poena i osam asistencija.

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR